BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZelenskiy'nin barış planı için ilginç trafiği: Önce Batı'nın onayı sonra parlamento----

Zelenskiy'nin barış planı için ilginç trafiği: Önce Batı'nın onayı sonra parlamento

Zelenskiy'nin barış planı için ilginç trafiği: Önce Batı'nın onayı sonra parlamento
16 Ekim 2024 - 15:16 www.finansgundem.com

Savaşı kazanmaya yönelik "zafer planını" Batılı müttefiklerine sunan Zelenskiy, Ukrayna parlamentosuna da açıklamaya hazırlanıyor.

Rusya'ya karşı savaşı kazanmaya yönelik planını Batılı müttefiklerine sunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, "zafer planını" çarşamba günü ilerleyen saatlerde Ukrayna parlamentosuna açıklamaya hazırlanıyor.

Euronews'te yer alan habere göre, Ukrayna'nın hangi koşullar altında barış görüşmelerine hazır olduğunu ortaya koyan ve "zafer planı" olarak adlandırılan plan, birçok kişi tarafından Ukrayna'nın Rusya ile gelecekte yapılacak ateşkes görüşmelerinde elini güçlendirmek için başvuracağı son çare olarak görülüyor.

Londra'dan Berlin'e kadar Avrupa başkentlerini gezen Zelenskiy'nin önerileri birkaç Avrupalı lidere sunuldu ancak şu ana kadar hiçbir ülke bunu açıkça onaylamadı ya da yorumda bulunmadı.

Hiçbiri planı destekleyeceklerine dair bir işaret vermezken, bazıları da eylül ayı sonunda planın ana ilkelerini kabul etmeleri için müttefiklere sadece üç ay süre veren Zelenskiy'nin belirlediği son tarihle ilgili endişelerini dile getirdi.

Avrupa Konsey Başkanı Charles Michel'e göre, Zelenskiy planı perşembe günü Avrupa Konseyi'ne sunacak.

Biden'dan cesaret verici bir destek gelmedi

Zelenskiy'nin planı ilk kez Amerika Birleşik Devletleri (ABD) turunda tanıttığı Başkan Joe Biden'dan da kamuoyu önünde cesaret verici bir destek gelmedi.

Ukraynalı lider, detaylar konusunda sessiz kalsa da planın bazı yönleri gün ışığına çıktı.

Ukrayna'nın NATO üyesi olması; Rusya'nın derinliklerini vurmak için Batı'nın uzun menzilli silahlarının kullanımına izin verilmesi; Ukrayna'nın hava ve diğer savunma sistemlerini güçlendirmek için kaynak sağlanması ve Rusya'ya karşı yaptırımların yoğunlaştırılması planın temel unsurları.

Zelenskiy, planın Ukrayna'nın barış müzakereleri sürecine başlaması için gerekli olduğunu belirtti.

Ukrayna lideri, ABD Başkan adayı Donald Trump'ın Ukrayna'ya yönelik fonları keseceği ya da önemli ölçüde azaltacağı yönündeki açıklamalarının ardından, gelecek yıl yeni ABD başkanı göreve başlamadan önce "zafer planını" uygulamaya koymak istiyor.

Zelenskiy'nin Genelkurmay Başkanı Danışmanı Serhii Leshchenko tarafından pazartesi günü açıklanan Ukrayna liderinin planı meclise sunması, Rus güçlerinin doğudaki Pokrovsk kentine yaklaşmasıyla birlikte ülke ordusunun doğu cephesinde ağır kayıplar verdiği bir döneme denk geldi.

Kiev uzun zamandır askeri açıdan kendinden üstün Moskova'ya karşı sınırlı cephane stokları ve asker ile mücadele ediyor.

Ukraynalı yetkililer, 50'den fazla ortak ülkenin savunma liderlerinin savaş için silah yardımını koordine etmek üzere bir araya geldiği Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'ndeki Ukrayna Savunma Temas Grubu toplantısında Batılı müttefiklerden geri bildirim bekliyordu. Geçtiğimiz hafta sonu yapılması planlanan zirve, Biden'ın ABD'deki Milton Kasırgası nedeniyle katılımını iptal etmesinin ardından ertelenmişti.

ABD, Kiev'in ana destekçilerinden biri olmasına rağmen Biden, gerilimin yükselmesi endişeleriyle Rusya'yı vurmak için uzun menzilli silahların kullanılması konusunda daha az destekleyici oldu.

Pek çok kişi Demokratların adayı ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Biden'ın politikasını sürdürmesini ve statükoyu korumasını bekliyor. Biden döneminde ABD'nin Kiev'e yaptığı yardımlar önemli olsa da Ukraynalı güçler için önemli bir fark yaratamayacak kadar geç ulaştı.

Cumhuriyetçi aday ve eski Başkan Donald Trump savaşı sona erdireceğini iddia etse de nasıl sona erdireceği konusunda ayrıntılı bilgi vermedi.

Öte yandan Brezilya ve Çin, Zelenskiy'nin sadece savaşı duraklatacağını ve Moskova'ya yıpranmış ordusunu ve savunma sanayisini güçlendirmek için zaman kazandıracağını söyleyerek reddettiği alternatif barış planları önerdiler.

Zelenskiy, NATO'ya davet bekliyorZelenskiy, NATO'ya davet bekliyor

 

Trump, Zelenskiy ile görüştü: Seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar!Trump, Zelenskiy ile görüştü: Seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)