Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD’deki 17-25 Aralık benzeri kumpas davasında, Reza Zarrab'ın anlaşmalı olarak tanık olmasının ardından, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca başlatılan casusluk soruşturmasında yeni ayrıntılara ulaşıldı. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Reza Zarrab'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Roysar Altın ile ilgili geçtiğimiz hafta ele geçirdiği özel şifreli hard diskin 6 kez el değiştirdiği ortaya çıktı.
RIZA, ABİSİNE TESLİM ETTİ
Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre , Reza Zarrab’ın finans müdürü Regaip Akol’un İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde 28 Kasım tarihinde verdiği ifadesine ulaştı. ‘FETÖ/PDY terör örgütü yöneticisi olmak, üyesi olmak ve örgüt adına eylem ve faaliyette bulunmak’ iddiasıyla gözaltına alınan Akol, hard disk çarkının nasıl döndüğünü tek tek anlattı. ABD’deki Zarrab dosyasını alt üst edecek olan Roysar Altın ile Avrupalı şirketlerin ticari faaliyetlerinin bilgilerinin de bulunduğu hard disk, 6 kez el değiştirdikten sonra ABD’ye gönderilmeden 1 gün önce polis tarafından ele geçirildi. İşte bu süreç, Reza Zarrab’ın ABD’ye gitmeden önce hard diski abisi Muhammed Zarrab’a teslim etmesiyle başladı.
ACİL OLARAK ABD’DEN İSTENDİ
Bir yılı aşkın süre boyunca hard diski saklayan Muhammed Zarrab’ın, Türkiye’den çıkmadan önce 2017 Ekim ayında hard diski Rıza Sarraf’ın şirketteki odasına bıraktığı anlaşıldı. Kamuoyunda hard disk bilgisi henüz yokken, Kasım ayında Zarrab’ın ABD’deki davada 26 Ekim tarihinde tüm suçlamaları kabul ederek ‘anlaşmalı’ tanık olduğu açıklandı. Regaip Akol’un ifadesine göre, 17 Kasım’da Zarrab’ın avukatı Şems Al-Bazz, Zarrab’ın danışmanı Mustafa Hacısalimoğlu’nu aradı ve acil olarak hard diskin ABD’ye gönderilmesini istedi.
BİLİŞİM UZMANINDAN İNSAN KAYNAKLARINA
Hacısalimoğlu’nun, ABD’den gelen talimat sonrasında, kendisi aradığını söyleyen Regaip Akol, “hard diskten bilgim yok” dediğini aktarıyor. Süreç daha sonra şu şekilde işliyor; “Hard diskin Regaip Akol’da olmadığını anlayan Hacısalimoğlu, şirkette bilgi teknolojileri uzmanı olarak çalışan Mustafa Can Uyanık ile irtibat kuruyor. Uyanık, işten ayrılırken hard diski İnsan kaynakları müdürü Ali Özkan’a bıraktığını söylüyor. Bu bilgi Hacısalimoğlu tarafından Regaip Akol’a iletiliyor”.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.