BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZam yapınca tutuklandılar!----

Zam yapınca tutuklandılar!

Zam yapınca tutuklandılar!
27 Nisan 2014 - 08:41 www.finansgundem.com

Venezuela'nın enflasyonu önlemek için aldığı önlemler büyük tartışma çıkardı

Türkiye 2000'li yıllara kadar yüksek enflasyonla boğuşan bir ülkeydi. Yüksek enflasyon döneminde alınan önlemler çok konuşulmuştu. Bugün yüzde 60 yıllık enflasyonla Türkiye'nin geçmişteki konumuna benzer bir görüntü çizen Venezuela'nın aldığı önlemler de büyük tartışma kopardı. Venezuela'da gıda fiyatlarını yasanın belirlediği oranın üstünde artıran 16 perakendeci tutuklandı. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro fiyat spekülatörlerine karşı mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Hugo Chavez'in ölümünden sonra yüksek enflasyonla boğuşan Venezuela'da hükümet fiyatları yükselten iş sahiplerine karşı çok tartışılacak bir uygulamaya imza attı.

Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro hükümetin belirlediği fiyatların dışında temel gıda maddelerinde fiyat artışı gerçekleştiren 16 kişinin tutuklandığını belirtti.

Venezuella'da hükümet et ve diğer gıda fiyatları için perakendecilere rn fazla yüzde 30 zam yapma limiti getiren yasa çıkarmıştı. Tutuklanan perakendecilerin yüzde 200 ile 400 arasında fiyat artışı gerçekleştirdikleri belirtildi.

Nicolas Maduro ikinci dalga operasyonun da bu hafta başladığını belirtti. Maduro ulusa sesleniş konuşmasında "Üzgünüm ama birçok kişiyi tutuklamak durumunda kaldık. Ancak yasa çok açık. Fiyat spekülasyonu yapıp halkın parasını cebinden çalan 16 kişiyi tutukladık" diye konuştu.

YÜZDE 60 ENFLASYON

Venezuela dünya üstünde enflasyon ile başı en çok dertte olan ülkelerden biri. Mart ayı enflasyonu yüzde 4.1 gerçekleşirken petrol ülkesi yıllık yüzde 60 enflasyonla dünyanın en yüksek oranlarından birine sahip.

Maduro karşıtı protestolar sokaklarda artarken hükümet ise enflasyonun yükselmesinde özellikle fiyat spekülatörlerini suçluyor
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)