Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Mali denetim firması KPMG’nin son yayınladığı bir araştırmaya göre Z kuşağı üyelerinin satın alma davranışlarını büyük ölçüde TikTok gibi sosyal medya platformlarındaki fenomenler ve moda ipuçları paylaşan hesapları belirliyor.
CNBC’nin haberine göre Asya-Pasifik ülkelerini kapsayan raporda, “Önceki nesiller temel satın alma işlemlerini gerçekleştirmek veya yeni stilleri takip etmek için büyük mağazaları veya alışveriş merkezlerini ziyaret ederdi. Z kuşağı ise internete bakıyor, idollerini ve fenomenlerini takip ederek aynı kıyafetleri giymeyi arzuluyor” açıklamasında bulunuldu.
Araştırmada Çin, Singapur, Endonezya, Vietnam ve Filipinler dahil olmak üzere 14 pazarda 7 bin tüketiciyle anket yapıldı. Her pazardaki katılımcıların yaklaşık yarısı 18 ila 24 yaş olarak tanımlanan Z kuşağı yaş grubundaydı.
Ankete göre Z kuşağı sosyal medya üzerinden ticareti (%63) ve canlı yayınla ticaretini (%57) alışveriş deneyimleri için önemli olarak sıraladı. Sosyal medya üzerinden ticaret özellikle Çin, Vietnam, Endonezya ve Filipinler’de Z kuşağı arasında en popüler perakende teknoloji biçimi olarak öne çıktı.
Z kuşağı internet ve dijital cihazları günlük hayatlarının bir parçası biçiminde benimseyerek büyüyen ilk nesil olarak biliniyor.
KPMG Endonezya'nın ortağı ve danışmanlık başkanı olan Irwan Djaja, "Sosyal medya ve e-ticaretin kaynaşması, Z kuşağını kendi değerlerine uygun bir şekilde etkileşime girmenin sınırını temsil ediyor" dedi.
Markalar da tedarik zinciri stratejilerini yeniden değerlendiriyor ve Z kuşağına hitap etmek için sosyal medya ticaret platformlarına önem veriyor. Firmalar özellikle de fenomen tavsiyelerinin çok önemli bir rol oynadığı TikTok ve Instagram’a odaklanıyor.
Bir e-ticaret danışmanlığı şirketi olan AfterShip’in eş kurucularından Eric Pong konuyla ilgili açıklamasında, “TikTok bir dev haline geldi. Hâlâ büyüyor ve inanılmaz sayıda izleyiciye ve etkiye sahip” ifadelerine yer verdi. Pong KPMG’nin araştırma raporunda görüşlerine yer verilen şirket yöneticileri arasında bulunuyor.
KPMG analistleri araştırmayla ilgili, “TikTok Asya’da güçlü. Bu işletmelerin TikTok’ta reklam vermesini, fenomenlerin ve önemli idollerin kullanılmasını ve izleyicileri internet sitelerine yönlendirecek reklamlar sunmasını sağlıyor” açıklamasında bulundu.
İşverenler Z kuşağını neden sevmiyor?
Çarpıcı rapor: Z kuşağı daha hızlı yaşlanıyor!
Z kuşağı, Y kuşağına göre ekonomik açıdan daha zor durumda
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.