BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinZ kuşağının modasını TikTok fenomenleri belirliyor----

Z kuşağının modasını TikTok fenomenleri belirliyor

Z kuşağının modasını TikTok fenomenleri belirliyor
01 Temmuz 2024 - 18:19 www.finansgundem.com

Yapılan son bir araştırmaya göre Z kuşağının satın alma davranışları büyük oranda TikTok gibi sosyal medya platformlarıyla ilişkili.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mali denetim firması KPMG’nin son yayınladığı bir araştırmaya göre Z kuşağı üyelerinin satın alma davranışlarını büyük ölçüde TikTok gibi sosyal medya platformlarındaki fenomenler ve moda ipuçları paylaşan hesapları belirliyor.

CNBC’nin haberine göre Asya-Pasifik ülkelerini kapsayan raporda, “Önceki nesiller temel satın alma işlemlerini gerçekleştirmek veya yeni stilleri takip etmek için büyük mağazaları veya alışveriş merkezlerini ziyaret ederdi. Z kuşağı ise internete bakıyor, idollerini ve fenomenlerini takip ederek aynı kıyafetleri giymeyi arzuluyor” açıklamasında bulunuldu.

Araştırmada Çin, Singapur, Endonezya, Vietnam ve Filipinler dahil olmak üzere 14 pazarda 7 bin tüketiciyle anket yapıldı. Her pazardaki katılımcıların yaklaşık yarısı 18 ila 24 yaş olarak tanımlanan Z kuşağı yaş grubundaydı.

Ankete göre Z kuşağı sosyal medya üzerinden ticareti (%63) ve canlı yayınla ticaretini (%57) alışveriş deneyimleri için önemli olarak sıraladı. Sosyal medya üzerinden ticaret özellikle Çin, Vietnam, Endonezya ve Filipinler’de Z kuşağı arasında en popüler perakende teknoloji biçimi olarak öne çıktı.

Z kuşağı internet ve dijital cihazları günlük hayatlarının bir parçası biçiminde benimseyerek büyüyen ilk nesil olarak biliniyor.

KPMG Endonezya'nın ortağı ve danışmanlık başkanı olan Irwan Djaja, "Sosyal medya ve e-ticaretin kaynaşması, Z kuşağını kendi değerlerine uygun bir şekilde etkileşime girmenin sınırını temsil ediyor" dedi.

Markalar da tedarik zinciri stratejilerini yeniden değerlendiriyor ve Z kuşağına hitap etmek için sosyal medya ticaret platformlarına önem veriyor. Firmalar özellikle de fenomen tavsiyelerinin çok önemli bir rol oynadığı TikTok ve Instagram’a odaklanıyor.

Bir e-ticaret danışmanlığı şirketi olan AfterShip’in eş kurucularından Eric Pong konuyla ilgili açıklamasında, “TikTok bir dev haline geldi. Hâlâ büyüyor ve inanılmaz sayıda izleyiciye ve etkiye sahip” ifadelerine yer verdi. Pong KPMG’nin araştırma raporunda görüşlerine yer verilen şirket yöneticileri arasında bulunuyor.

KPMG analistleri araştırmayla ilgili, “TikTok Asya’da güçlü. Bu işletmelerin TikTok’ta reklam vermesini, fenomenlerin ve önemli idollerin kullanılmasını ve izleyicileri internet sitelerine yönlendirecek reklamlar sunmasını sağlıyor” açıklamasında bulundu.

İşverenler Z kuşağını neden sevmiyor?

 

Çarpıcı rapor: Z kuşağı daha hızlı yaşlanıyor!

 

Z kuşağı, Y kuşağına göre ekonomik açıdan daha zor durumda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)