Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Birçok Z kuşağı birey yeni kıyafet satın almak istemiyor. Giyim ürünlerini ikinci el tercih etmenin ekolojik açıdan daha etkili olduğunu düşünüyor. Geleceğin devasa çöp yığınlarından giyim ürünlerini kurtarmak ise Z kuşağının öncelikleri arasında. 14-25 yaş arası gençler ikinci el kıyafetler için Depop, Poshmark, ThredUp ve RealReal gibi siteleri kullanıyor. Aynı zamanda ikinci el mağazalarına da yöneliyor. Z kuşağının bu tavrı, ebeveynlerini de etkiliyor mu?
Forbes’un haberine göre yakın zamanda University of Pennsylvania tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma ikinci el kıyafet pazarında alışverişlerin 2019 yılından bu yana %30 arttığını gösterdi. Baby Boomer’ların yalnızca %52’si 2019 yılında e-ticaret yöntemini kullanmış olsa da, bu yıl bu rakam %81 seviyesinde. Prof. Thomas Robertson, “tüm jenerasyonlarda ikinci el tercihinin öne çıktığını görüyoruz. Kullanıcıların %50’sinden fazlası iklim değişikliği nedeniyle bu alana yöneliyor.
Bank of America 2031 yılında Z kuşağının gelirlerinin Y kuşağını geride bırakacağını tahmin ediyor. Bu rapor tüketicilerin, bugün bundan 10 yıl öncesine göre çok daha karmaşık karar süreçlerine sahip olduğunu gösteriyor. Perakendeciler ve markalar da bu nedenle yeni formatlara adapte olmak zorunda. Araştırmada elde edilen veriler, çeşitli sürdürülebilir alışveriş metodlarında, tüketicilerin %65’inin tüm jenerasyonlarda marka ya da perakendecinin yönettiği e-ticaret faaliyetlerini tercih ettiğini gösterdi.
İkinci el kategorisinde Patagonia ve Levi’s önderliği kazanmış durumda. Ancak finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre, lüks çantalar, giyim, mücevher ve saatlerdeki devasa ikinci el fiyatlarına rağmen, büyük oyuncular halen markalı ikinci el alanına yönelmiyor.
Gucci, Balenciaga, Bottega Veneta gibi markaların da sahibi olan Kering, geçtiğimiz yıl lüks ikinci el platformu Vestiare Collective’de %5 hisse satın aldı. Kering CEO’su François-Henri Pinault, “ikinci el lüks ürünler şimdi gerçek bir trend, özellikle de genç tüketiciler arasında” dedi. Devamında, “bunu görmezden gelmek yerine, bu fırsatı yakalamak ve müşterilerimize sunduğumuz değeri artırırken, sektörün geleceğini daha sürdürülebilir pratiklere yöneltmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
İkinci el lüks tüketim alanında ilk hamleyi yapanlardan biri olarak Kering’in başarıyı yakalama ihtimali yüksek.
Defile kazancını Ukrayna ve Filistin'e bağışlayacak
YENADER: Türkiye sürdürülebilir yerli ve milli enerji kaynaklarına sahip!
Bankaları yarım milyar dolandıran isim alışverişte
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.