BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinYurt dışında boşananlar için yeni düzenleme----

Yurt dışında boşananlar için yeni düzenleme

Yurt dışında boşananlar için yeni düzenleme
14 Mayıs 2018 - 09:47 www.finansgundem.com

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Yurt dışında boşananlar için yeni düzenlemeyi anlattı.

Yurtdışında Yaşayan Türk Vatandaşı Olan ve Vatandaşlıktan İzinle Çıkmış Kadınların ve Ailelerin Sorunları ve Çözüm Önerileri Alt Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, alt komisyon olarak, Türk mahkemelerinin yurt dışındaki boşanma davalarını tanımaması sorununu giderdiklerini söyledi. 
 
Kaynarca, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı (KEFEK)  Başkanı, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve bazı AK Parti  milletvekilleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, Yurtdışında Yaşayan  Türk Vatandaşı Olan ve Vatandaşlıktan İzinle Çıkmış Kadınların ve Ailelerin  Sorunları ve Çözüm Önerileri Alt Komisyon raporu hakkında bilgi verdi.

Alt komisyon çalışmalarıyla; yurtdışında yaşayan, Türk vatandaşı olan  veya vatandaşlıktan izinle çıkan kadınların ve ailelerin sosyal, kültürel ve  ekonomik yapılarının ortaya konulması, çözüm bekleyen sorunlarının saptanması ve  bu konularda sağlıklı verilere ulaşılarak kapsamlı politikalar üretilmesine zemin  hazırlanmasının amaçlandığını belirten Kaynarca, komisyon çalışmalarına 18 Şubat  2016 tarihinde başlandığını, 17 toplantı gerçekleştirildiğini bildirdi. 

Kaynarca, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun, katıldığı komisyon  toplantısında, görev alanına giren konularda kendisine bağlı kurumların  faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptığını ifade etti.

Almanya, Fransa ve Hollanda’ya birer çalışma ziyareti  gerçekleştirdiklerini aktaran Kaynarca, "Aile bütünlüğünün korunması, eğitim,  Türkçe öğretimi ve kültür aktarımı, gençlik daireleri, yargısal süreçlerdeki  sorunlar, ayrımcılık ve İslamofobi, sosyal güvenlik sistemi, kadına yönelik  şiddet, sivil toplum kuruluşları ve sosyal yardım vakıfları, kültürel hassasiyete  uygun uzman ve çalışanların yetiştirilmesi, bağımlılık ile kurumsal yapılanma ve  koordinasyon" başlıklarının çalışmalarında öne çıktığını vurguladı.

Tülay Kaynarca, alt komisyon çalışmalarının, bazı konularda yasal  düzenleme yapılmasına da önayak olduğunu bildirdi.

Bunlardan ilkinin, Türk mahkemelerin yurtdışındaki boşanma davalarını  tanımaması sebebiyle, boşananların Türkiye’de tekrar boşanma davası açmak  durumunda kalması olduğuna değinen Kaynarca, "Yapılan çalışmalar neticesinde alt  komisyon çalışmaları devam ederken, konuyla ilgili 690 sayılı KHK yayımlandı. Bu  düzenlemeyle birlikte, sorun kısmen çözüme kavuşmuştur. Böylece tarafların  birlikte hareket etmesi halinde, tekrar dava açılmasına gerek kalmaksızın boşanma  işlemi tescil edilecektir." diye konuştu.

Kaynarca, alt Komisyon çalışmaları neticesinde, yasal düzenlemelerde  değişikliğe gidilmesinin uygun olacağı sonucuna ulaşılan bir diğer konunun da  çocukların vatandaşlıklarının korunmasına ilişkin olduğunu vurguladı.

Anne babalarının vatandaşlıktan çıkması nedeniyle çocuğun da Türk  vatandaşlığını kaybetmesi ve dolayısıyla çifte vatandaşlığı kaybetme sorununun  çözümü için ilgili kanun hükümlerinin gözden geçirilmesi gerektiğine işaret eden  Kaynarca, yurtdışında yaşayan Türklerin, yaşadıkları toplumla entegrasyonunun  sağlanması, asimilasyona varabilen tutumlara karşı ailelerin kültürel  kimliklerinin korunması, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve İslamofobi gibi  unsurlarla mücadele gibi pek çok meselenin çözüm beklediğini söyledi.

Tülay Kaynarca, yurt dışında yaşayan vatandaşların diğer sorunları ve  çözüm önerileri hakkında da bilgi verdi. 

İslamofobinin çirkin yüzünün her geçen gün artarak kendini  gösterdiğini vurgulayan Kaynarca, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Fransa'da bir grup Kuran-ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını  isteyen hadsiz bir bildiri yayınlamış, oysa İslamiyet barış dinidir. İnsanın  yaşam hakkı kutsaldır ve dokunulmazdır. Bir insanı öldüren bütün insanları  öldürmüş gibidir. İslam’da dinin otoritesi mukaddes kitabımızın kendisidir, tek  bir harfine dahi dokunulamaz. Sözde Fransız aydınlarının mukaddes kitabımızın,  haşa sözde şiddete cevaz verdiği iddiaları asla kabul edilemez."

Katırcıoğlu da yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarına çözüm  bulmak amacıyla bu alt komisyonun kurulduğunu belirterek, alt komisyon raporuna  muhalefet şerhi yazılmadığını kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)