Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Katılımcılar iki ülke arasındaki en büyük problemin Ege ve Akdeniz'deki kıta sahanlığı konusu olduğu yönünde fikir beyan ederken, Yunanlar askeri bir çatışmanın yaşanmasından daha fazla endişelendiklerini paylaştı.
Yunanistan Avrupa ve Dış Politika Vakfı (ELIAMEP) tarafından yürütülen çalışmada 1022 Yunan vatandaşı ve 1163 Türk vatandaşına komşu ülke hakkındaki düşünceleri soruldu. 19-21 Şubat tarihlerinde yapılan anketin sonuçları 15 Mayıs'ta yayımlandı. Yunanistan'da Türkiye hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 57 iken Türkiye'de komşu ülkeyi tanıdığını söyleyenlerin oranı yaklaşık yüzde 43 oldu. İki ülkeden de ankete katılanlar, komşular arasındaki en büyük problemin Ege ve Doğu Akdeniz'de yaşanan kıta sahanlığı sorunu olduğunu belirtti. Diğer yandan iki ülke arasında askeri çatışma çıkacağı konusunda Yunan vatandaşları daha fazla endişe duyduklarını söyledi. Yunanistan'da bu konuda büyük endişe duyduklarını söyleyenlerin oranı yüzde 70'i bulurken, Türkiye'de yüzde 42 seviyesinde oldu.
İki ülkede de ankete katılanların en az üçte ikisi, komşu ülkeyle yaşanan sorunların diplomatik bir şekilde çözülerek barışçıl bir ilişki kurulması gerektiği yönünde fikir beyan etti. Kıbrıs konusunda Yunanlar, adada federal yapıya sahip bir devletin, Kıbrıslı Rum ve Türklere daha yararlı olacağını savundu. Türklerde ise iki olası çözüm arasında büyük bir fark görülmedi. ELIADES Türk Programı Başkanı ve Bilkent Üniversitesi'nde Doçent Ioannis N. Grigoriadis, araştırmanın Türkiye'de bölünmüş bir topluma işaret ettiğini ama iki komşu ülkede de bir değişim gözlemlendiğini ifade etti.
Grigoriadis, "Özetle araştırma, mevcut kronik ikili sorunların ve aynı zamanda iç sosyal dinamiklerin ağırlığı altında ilişkilerini barışçıl bir şekilde yeniden tanımlamak isteyen geçiş halindeki iki toplumu göstermektedir." açıklamasını yaptı.
(Euronews /Enis Günaydın)
Bakan Akar'dan Yunanistan'a tepki: Haritaya baksınlar
Yunanistan'da Türk öğretmenler, 'aşılanacak eğitimciler' arasına dahil edilmedi
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.