<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan'ın çıkışı nasıl etkiler?----

Yunanistan'ın çıkışı nasıl etkiler?

Yunanistan'ın çıkışı nasıl etkiler?
01 Nisan 2015 - 07:17 www.finansingundemi.com

Ünlü yatırımcı Warren Buffett, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkışının “kötü bir şey olmayabileceğini” söyledi

Milyarder yatırımcı Warren Buffett, Euro Bölgesi’nin Yunanistan’ın para birimi birliğinden çıkışına dayanabileceğini belirtti.

Buffett Salı günü verdiği bir röportajda, “Yunanlar Euro Bölgesi’ni terk ederse, bu euro için kötü bir şey olmayabilir. Eğer herkes kuralların bir anlam taşıdığını öğrenir ve üyeler arasında mali politika konusunda genel bir anlaşma sağlanırsa veya iş konusunda bunun gibi bir fikir birliği sağlanırsa bu iyi bir şey olabilir” ifadelerini kullandı.

Avrupa’nın en borçlu ülkesi Yunanistan Euro Bölgesi ülkeleri ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılan müzakerelere odaklanmış durumda. Yunanistan kreditörleri ile 240 milyar euroluk (260 milyar dolar) kurtarma paketinin şartları üzerinde görüşmeler yapıyor. Yunanistan’ın kreditörleri ile arasındaki anlaşmazlık ülkeyi Avrupa Merkez Bankası (AMB) kredilerine bağımlı hale getirdi. Ülke haftalar içinde temerrüde düşme ve Euro Bölgesi’nde çıkma riski ile karşı karşıya kaldı.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, ülke finansmanını artırmaya yönelik sunduğu tekliflerin Avrupalı kreditörleri tatmin etmemesinin ardından parlamentoda Pazartesi günü yaptığı konuşmada kurtarma fonlarının garantiye alınması konusundaki çabalarına destek bulma arayışına girdi.

Buffett, “Başından bu yana euronun yapısal problemleri olduğunu düşündüm. Ancak bu başarısız olacağı anlamına gelmiyor. Bu yapısal problemlere uyum sağlayabilirsiniz. Ama bazı ülkeler bunu benimsemeyebilir.  Euronun şu an sahip olduğunu üyelere sahip olması zorunlu değil. Zaman içinde Euro Bölgesi’ndeki ülkeler işgücü kanunları, mali açıklar ve ekonomilerinin genel yönetimi ile ilgili daha iyi koordine olma ihtiyacı hissedebilirler.” dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)