Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Yunanistan hükümeti göreve gelmesinden sadece birkaç ay sonra göç idaresi konusundaki planları uygulamaya koydu.
Bu kapsamda ülkenin en büyük üç kampı olan ve 27 bin sığınmacıya ev sahipliği yapan Midilli, Sakız ve Samos adalarındaki yerleşkeler kapatılacak.
Sadece 4500 kişiyi ağırlayabilecek şekilde inşa edilen bu kamplar, uzun süredir kötü koşulları nedeniyle Avrupa Konseyi ve insan hakları savunucuları tarafından eleştiriliyordu.
Mülteci statüsü alana kadar kalacaklar
Bu üç kamp yerine her biri 5 bin sığınmacıya ev sahipliği yapacak yeni ve kapalı merkezler inşa edilecek. Bu kamplarda, diğerlerinde olduğu gibi giriş ve çıkışlar serbest olmayacak. Mülteci statüsü verilip ana karaya transfer edilene kadar ya da ülkeye girişleri reddedilip Türkiye’ye geri gönderilene kadar sığınmacılar kilit altında olacak.
Değişiklikleri duyuran Savunma Bakanı Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, “Adalardaki kalabalığı dağıtmak şu aşamada önceliğimiz” dedi.
Stefanis, ayrıca kamplarda görev yapacak sivil toplum kuruluşları için de yeni kriterler getirileceğini belirtti. Stefanis, “Sadece gerekli nitelikleri karşılayan kuruluşlar ülkede kalmaya ve hizmet vermeye devam edebilecek” diye konuştu.
Kos ve Leros adalarındaki daha küçük kamplar da benzer şekilde tekrar dizayn edilecek ve büyütülecek.
Yunanistan, 2020 başlarına kadar 20 bin sığınmacıyı ana karadaki kamplara taşımayı planlıyor.
İlk adım iltica yasasıyla geldi
Son dönemde Türkiye'den gelen sığınmacı sayısındaki artış nedeniyle sıkıntı yaşayan Yunanistan, yürürlükteki iltica yasasını sertleştirmeye yönelik adımlar da atmıştı. Ayrıca sınır kontrolleri de ek güvenlik önlemleriyle sıkılaştırılmıştı.
Başbakan, "Böyle devam edemez' demişti
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Yunanistan’ın Türkiye ile olan kara sınırında ve Ege adalarında kaydedilen mülteci ve sığınmacı sayısındaki artış için “Bu böyle devam edemez” yorumunu yapmıştı.
Miçotakis, Türkiye’nin mültecileri kullanarak AB üzerinde baskı kurmaya çalıştığını ancak AB’nin de Yunanistan gibi göç krizinin ön cephesinde bulunan ülkeleri desteklemek konusunda üzerine düşeni yapamadığını söylemişti. (Sputnik)
Miçotakis, Erdoğan'a seslendi! Bu şekilde devam edemez
Biz ne yapalım AKP ülkeyi göçmen kampına çevirdi. Siz binlerle uğraşırken biz milyonlarla uğraşıyoruz. Ülkedeki her türlü düzen bozuldu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.