Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Muğla'nın Bodrum ilçesine 8 mil uzaklıkta olan ve Lozan Antlaşması'na göre yerleşimin olmaması gereken adalar arasında yer alan Kilimli ile Bodrum'a 10 mil uzaklıktaki Leros Adası'nın birbirine köprü ile bağlanmasının gündeme gelmesi iki adadaki turizmcileri ve yerel halkı heyecanlandırdı.
Yunanistan'da yayın yapan www.iefimerida.gr haber sitesinin bugün okuyucularına duyurduğu haberde Ege'nin Güneydoğusu'nda kalan ve birbirine yakın iki adada kesintisiz ve kolay hareket edebilmek için turizm projelerinden biri olan Kilimli- Leros Köprüsü'nün iki adanın yerel yönetimleri ve turizmcileri tarafından hazırlanarak hükümete sunulduğu belirtildi.
Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre, 2018 yılında hazırlanan projede iki adayı birbirine bağlayacak proje kapsamında adalar arasındaki “Kaya Adalar” dan olan Megalo Glaronisi, Mikrὸ Glaronisi ve Velona’ya paralel uzanan bir köprü kompleksi üzerinden bir yol geçişi yapılması önerildiği köprünün uzunluğunun 760 metre ve yüksekliğinin ise 60 metre olacağı belirtildi.
KÖPRÜ BAĞLANTISI KEÇİ ADASI'NIDA KAPSIYOR
Projenin geçtiğimiz Haziran ayında Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in ziyaret ettiği ve tartışmalı adalar arasında yer alan ancak Yunanistan'ın önce yerleşime açtığı ardından silahlandırdığı geçtiğimiz ay ise okul açma çalışması başlattığı Bodrum'a 4 mil uzaklıktaki Platio ve Keçi Adası'nıda (Pserimos) kapsadığı açıklandı.
Projenin ileri safhasında ise Ege Denizi'ndeki Türkiye kıyılarına yakın olan Andros – Tinos, Milos – Kimolos ve Folegandros – Sikinos adalarınında köprülerle birbirine bağlanması için çalışmalara yapıldığı belirtildi.
Adalar arasında yapılacak köprü maliyetlerinin ise 270 Milyon ile 630 milyon euro arasında değiştiği belirtildi.
Yunanistan'da muhalefet liderinin telefonu dinlenmiş
Yunanistan Batı Trakya'daki Türklerin hakkını görmezden geliyor
Yunanistan Ege'deki silahlı gücünü arttırıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.