BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYunanistan en kötüyü geride bıraktı----

Yunanistan en kötüyü geride bıraktı

Yunanistan en kötüyü geride bıraktı
03 Nisan 2014 - 07:46 www.finansgundem.com

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Yunanistan’ın krizin en kötü zamanlarını geride bıraktığını ve borçlanma yapacaklarını söyledi

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Reuters’a özel verdiği röportajda ülkesinin krizin en kötü günlerini geride bıraktığını söyledi.

YUNANİSTAN GERİ DÖNDÜ

Samaras, “Yunanistan geri döndü. İki yıl önce biz Euro Bölgesi’nde finansal istikrarsızlığın tek nedeni olarak gösteriliyorduk. Oldukça dengeli Euro Bölgesi’nin istikrarsız tek ekonomisiydik. Ancak şimdi durum değişti. Yunanistan ekonomisini dengeledi. Hem siyasi hem de ekonomik olarak sağlam adımlar atıldı. Şu anda Euro Bölgesi’ndeki tüm dengesizlikler Yunanistan dışında gerçekleşiyor” dedi. Yunanistan Başbakanı, “Dibe vurduk ve şimdi yukarı çıkıyoruz. Ama daha çıkışın çok başlarındayız” diye devam etti.

PİYASA GÜVENİNİ TEST EDECEK

İki yıl önce iflasın eşiğinden Avrupa ve IMF’den aldığı kredilerle dönen Yunanistan, üç ay içinde yeni bir tahvil ihracı planlıyor. Borç krizine girdiği günlerden bu yana piyasalardan borçlanamayan Yunanistan için bu son dönemdeki en büyük ekonomik gelişme olacak. Atinalı yetkililer bu gelişmeler ışında piyasaların güvenini test etmek amacıyla 1,5-2 milyar dolarlık beş yıllık tahvil ihracı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Son altı yıldır resesyonda olan Yunanistan ekonomisi artık büyüyor. Ülkenin borçlanma faizlerini de dört yıl öncesine göre azalıyor.Yunanistan bu yıl yüzde 0,6 büyüme bekliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)