Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
İstanbul Kadıköy Yeldeğirmeni Mahalle Muhtarı Sultan Aksu, İstanbul'da kira problemini bizzat yaşayanlardan. Aksu, oturduğu kiralık evinden çıkarılacak ve ev aramak zorunda. Yasal olarak muhtarlık yaptığı mahallede oturma zorunluluğu var ancak mahallede uygun daire bulup bulamayacağı meçhul.
Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, baktığı bir evin 23 bin liraya kiraya verildiğini, kendisinin bu fiyatları ödeme imkanı olmadığını söyleyen Aksu, “İnsanlar depremde öleceklerini, riskli mahallede yaşadıklarını bile bile bu evlere korkunç kiralar vererek oturuyorlar. Ev bulamazsam caddeye inip çadır kuracağım artık herhalde” dedi. Aksu, “Süreç 1,5 yıllık bir süreç. Deprem analizi yapılan binalardan bir tanesi benim oturduğum yerdi. Çok riskli çıktı bina. Yani depremde kesin yıkılacak. Ben de o günden sonra ev arayışına başladım.
'ÇADIR KURACAĞIM'
Bugün hiç kiralık ev yok mahallede mesela. Geçtiğimiz haziran ayında da ev sahibim aradı ve evi sattığını söyledi. Yeni ev sahibiyle yeni bir sürece girdik, tabii ki zorladı. Mahallenin piyasasını bildiğini, kirayı yükseltmemiz gerektiğini söyledi. İtiraz ettim. Sözleşmem Mart'ta bitiyor. Mevcut sözleşmeyle aynı kirayı ödeyeceğimi beyan ettim ve öyle ödemeye devam ediyorum Her gün ev arıyorum bulamazsam çadır kuracağım. Başka alternatifim yok ne yapacam?” dedi.
'KİRALAR ALTI KAT ARTTI'
Bir başka ev arayan vatandaş Barış Kuş ise şunları söyledi: “İstanbul'a tiyatro eğitimi almaya geldim. Oda kiraladım 2 bin liraya. Bir sene dolmadan 3 bin lira oldu. Ödeyemeyeceğimi söyledim. Herhangi bir soru sormadan 3,5 bin liraya başka biriyle anlaştı ve evsiz kaldım. Şu anda asgari ücretle çalışıyorum. İstanbul'un herhangi bir yerinde oda kiraları bile 5 bin liradan başlıyor. Herhangi bir öğrenci, çalışan bunu nasıl verecek?” Emlakçı Salih Çepnioğlu ise kiralık dairelerin fiyatının altı kat arttığını belirtti:
1+1 evler 8 bin, 2+1 evler 10 bin, 12 bin daha da yukarı çıkabiliyor, değişiyor. Airbnb'ler (kısa süreli konut kiralama) de, yabancılara verilen evler de kiraları bayağı bir çıkardı. Bir sene önce 2 bin 500 liraya verdiğimiz ev bugün 15 bin lira. 6 kat artmış kiralar.
Palandöken: Kira artış oranları sınırlandırılmalı
İstanbul'da inşaat temelinden tarih çıktı
Ev sahibi tahliye etmişti: Kiracıları ilgilendiren emsal karar!
DÜŞÜK GELİRLİLERİN MİLLET BAHÇELERİNE PARKLARA HAZİNE ARAZİLERİNE ÇADIR BARAKA KURUP ORADA YAŞAMALARI SERBEST/YASAL OLMALI/OLSUN
MUHTARLARA SOSYAL PREFABRİK KONTEYNIR KONUTLAR YAPTIRIP DÜŞÜK GELİRLİLERE KİRAYA VERME YETKİSİ VERİLMELİDİR HELÂL OLSUN MUHTARA MAHALLESİNDEKİ KİRALIK KONUT SORUNUNU BİZZAT YAŞAYARAK GÖRÜP DİLE GETİRMİŞ SORUNU GÖRENİN ÇÖZÜME DE YETKİSİ OLMALIDIR
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.