BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Yüksek faizler daha derin ve uzun süreli resesyona yol açabilir'----

'Yüksek faizler daha derin ve uzun süreli resesyona yol açabilir'

'Yüksek faizler daha derin ve uzun süreli resesyona yol açabilir'
05 Aralık 2022 - 08:01 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Swati Dhingra, faiz oranlarının daha da yükselmesinin daha derin ve daha uzun süreli resesyona yol açabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) PPK üyelerinin çoğunluğunun 75 baz puan faiz artırımı için oy verdikleri geçtiğimiz ay İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Swati Dhingra 50 baz puan faiz artırımı yönünde oy vermişti.

Hafta sonu Observer gazetesine konuşan Dhingra, "Faiz oranlarını çok yukarı çekerek daha derin ve daha uzun süreli bir resesyon görebilirsiniz. Hepimiz bundan endişe duymalıyız. Eğer para politikasında sıkılaştırma mevcut hızı ile devam eder ise resesyonu derinleştiririz" dedi.

İngiltere'de bir ücret-fiyat sarmalından söz edebilmek için ücret artışlarının enflasyonun üzerinde olması gerektiğini belirten Dhingra, "Ancak reel ücretlerin düştüğünü dikkate aldığımızda bir ücret-fiyat sarmalının henüz söz konusu olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Dhingra ayrıca, faizlerde daha büyük artırım bekleyenlerin BoE anketlerinin yatırımlar ve istihdamda gelecek 2 yıl için düşüş beklentilerine işaret ettiğini dikkate almadıklarını da vurguladı.

Resesyon ABD ekonomisini teğet geçecek

 

Ünlü borsa uzmanı: Resesyon yıllar sürebilir

 

Kazimir: Euro Bölgesi'nde resesyon riski büyüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)