BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYönetim kurulunun mesajı önemli----

Yönetim kurulunun mesajı önemli

Yönetim kurulunun mesajı önemli
08 Nisan 2011 - 09:53 www.finansgundem.com

TSRŞB Başkanlığı’na aday olan Çetin Alanya ise “Seçilecek Yönetim Kurulu'nun ekip olarak mesajı önemli" diyor

TSRŞB Başkanlığı’na aday olan iki genel müdür basın yolu ile masajlarını verirken diğer aday Çetin Alanya ise “Seçilecek Yönetim Kurulu’nun ekip olarak mesajı önemli” diyor.
Sigorta sektöründe gözler birlik seçimlerine çevrildi. Bu hafta sonu yapılacak seçimlerde Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin (TSRŞB) yeni başkanı seçilecek. Üç adayın olduğu seçimlerde herkes projelerini anlattı. Önce Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su bir basın toplantısı düzenleyerek, Birlik Başkanı olursa “Ne tür değişimlere imza atacağını” anlattı. Aksigorta Yönetim Kurulu Danışmanı Fahri Altıngöz ise Dünya Gazetesi aracılığı ile Birlik başkanı olması durumunda nasıl bir strateji izleyeceğine yönelik mesajlar verdi. TSRŞB Başkanlığı’na aday olan Dubai Group Sigorta Genel Müdürü Çetin Alanya ise henüz sessizliğini koruyor. Finansgündem olarak biz de Çetin Alanya’ya başkan olduğu zaman neler yapacağını sorduk. Her zaman olduğu gibi olgun tavırlarıyla sorularımızı yanıtlayan Alanya, “Milletvekili seçimlerine girmiyoruz. Birlik Başkanlığı seçimleri yüksek katılımlı oylama ile yapılan bir seçim değil. Halkın ya da sigorta sektörü çalışanlarının oyu ile de başkan seçilmeyeceğiz. Sektörde görev yapan 59 şirketin oyları ile seçim yapılacak. Bu şirketlere bire bir ulaşıp konuşma fırsatımız var” diye konuştu. “Ben ekip çalışması ve ekip başarısından söz edilmesinden yanayım.” diyen Alanya, “Yönetim Kuruluna hangi meslektaşlarımın gireceğini bilmiyorum.Her birinin üzerinde durulmasını isteyeceği konular ve takip edilecek yol haritası olacaktır . Tüm bunların bileşkesinden Yönetim Kurulu’nun iş planı ortaya çıkacaktır. Ama madem aradınız. Neler yapacağım konusunda sadece şunu söyleyebilirim. Birlik daha etkin olmaya çaba gösterecek. Sektörü meydana getiren tüm kişi ve kurumlarla ortak zemin bularak ilerleme kaydetme stratejisini uygulamanın verimli olacağını düşünüyorum” dedi.

Peki Alanya Birlik başkanı olarsa neler yapacak? “Aynası iştir kişiniz lafa bakılmaz” diyen Alanya, “Sektör için 36 yıldır faal bir şekilde çalıştım. En değer verdiğim çabam 2200 civarında eğittiğim ve bugün sektörde Genel Müdür düzeyinden başlayarak önemli görevlerde bulunan öğrencilerim. Sektör için hizmete eğer seçilirsem Birlik başkanı olarak da devam edeceğim” dedi.



Bilindiği gibi Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği’nin (TSRŞB) 10 Nisan 2011 tarihinde yapılacak başkanlık seçimi için Dubai Group Sigorta Genel Müdürü Çetin Alanya daha önce aday olduğunu açıklamıştı. 2005 yılından bu yana Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı olan Hulusi Taşkıran yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasından sonra başkanlık yarışı hızlandı. Başkanlığa adaylığını ilk kez Aksigorta Yönetim Kurulu Danışmanı Fahri Altıngöz açıklamıştı. Sonrasında Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su’nun aday olduğu kamuoyu ve sektör ile paylaşılmıştı. Resmi açıklama yapmayan fakat sözlü olarak adaylığını açıklayan Dubai Group Sigorta Genel Müdürü Çetin Alanya 2005 yılında da başkanlık için aday olmuştu.



Peki Alanya kimdir?

1949 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Erkek Lisesini 1967 yılında bitirdikten sonra İ.Ü. İktisat Fakültesi İstatistik-Maliye Bölümünden 1971 yılında mezun oldu.

Uzmanlık dalı olan reasürans alanındaki 14 yıllık çalışmalarını takiben, 1989 yılından itibaren 4 yıl Yapı Kredi Sigorta'da çalışan Alanya uzun yıllar Ray Sigorta Genel Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra da Dubai Group Sigorta’nın kurucu ortağı olan Alanya halan bu şirkette Genel Müdür olarak görev yapıyor. 36 yıldır sigorta sektöründe bulunuyor. Alanya 1997-2005 yılları arasında Birlik Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcılığı görevinde de bulundu.

Sigorta ve Reasürans konularında çeşitli makalelere ilaveten 1991 yılında Reasürans Notları adlı bir kitap yayınladı. Çok sayıda konferans, panel ve seminerlerde konuşmacı olarak bulunmuştur.

1987'den beri Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı'nda Reasürans dersleri veriyor. Sektörde çalışan 2200 civarında öğrencisi vardır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)