Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSINGUNDEMI.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Kuruluşların güçlü bir şirket kültürüne ihtiyacı vardır. Çalışanlar mutlu olduğunda daha iyi işler üretirler, başkalarına kurumdan övgüyle bahsetme olasılıkları daha yüksektir ve çalıştıkları şirkette daha uzun süre kalırlar.
Finansingundemi.com’un derlediği bilgilere göre, iyi bir kurum kültürüne yatırım yapmamanın ise büyük sonuçları olabilir. İK yönetim platformu Dayforce'un yeni bir araştırmasına göre, çalışanların yaklaşık yüzde 48'i kötü bir şirket kültürü nedeniyle işten ayrıldığını söylüyor.
Yüzde 70
Fortune’dan Brit Morse ve Emma Burleigh’in haberine göre, araştırma, en az 100 çalışanı olan şirketlerde çalışan 9.489 katılımcının yaklaşık yüzde 70'inin, işyeri kültürünü beğenmedikleri için bir iş teklifini reddedeceklerini veya daha önce reddetmiş olduklarını ortaya koyuyor. Bu sayı 34 yaşın altındaki çalışanlarda yüzde 75'e kadar çıkıyor.
Dayforce'ta insan kaynakları sorumlusu olan Amy Cappellanti-Wolf, “Uyum sağlamadığınızı veya değer görmediğinizi hissettiğinizde, şirketinizde işe yaramayan tüm şeylerin batmaya başlaması kaçınılmazdır” diyor.
Yöneticiler şirket kültürü konusunda abartılı tutum sergiliyor
Veriler, yöneticilerin, özellikle de şirket kültürünün gayet iyi olduğunu düşünen yöneticilerin bunu tekrar kontrol etmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Çalışma, yöneticilerin ve İK liderlerinin şirketlerinin kültürünün ne kadar harika olduğunu abartma olasılığının yüksek olduğunu da bulguluyor.
Yöneticilerin yüzde 84'ü ve İK liderlerinin yüzde 81'i şirketlerinin kültüre yatırım yaptığını bildirirken çalışanların yalnızca yüzde 49'u buna katılıyor. Ve C seviye yüksek düzey yöneticiler, kuruluşlarının şirket kültürlerini sürekli olarak iyileştirmek için çalıştığını söyleme konusunda ortalama bir çalışandan yüzde 35 oranında daha iyimser davranıyor.
Cappellanti-Wolf, “Üst düzey yönetimin kültür hakkında ne düşündüğü ile bir çalışanın ne düşündüğü konusunda farklı ve değişken bakış açıları var ve gerçekten dikkat etmeniz gereken boşluk tam da burası; çünkü potansiyel uyumsuzluk burada ortaya çıkıyor” diyor.
Harika bir iletişim eve karşılıklı dinleme
Çalışmaya göre, toksik veya olumsuz bir şirket kültürünü düzeltmek mümkün ancak bunun için harika bir iletişim ve dinleme gerekiyor. İyi bilgilendirilmiş ve şirkete dair son verilerden haberdar olan çalışanların iyimser, ilgili ve ileri görüşlü olma olasılığı yüzde 66 oranında daha fazla ve iş yerinde fikir paylaşmaktan rahat olduklarını söyleme olasılıkları da yüzde 63 oranında daha fazla oluyor.
Cappellanti-Wolf, “Araştırmamız, kültüre yatırım yapan kuruluşların, özellikle girişimlerini ve teknolojilerini çalışanlarının ihtiyaçlarıyla uyumlu hale getiren kuruluşların en iyi yetenekleri çekip elde tutma ve yüksek performanslı bir iş gücü oluşturma konusunda avantaja sahip olacağını gösteriyor” diyor.
Ofiste ‘iyilik kültürü’ gerçekte ne kadar iyi?
Evden çalışanlar şirket kültüründen uzaklaşıyor mu?
İş yerindeki güven kültürü verimliliği artırıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.