Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye'nin ilk ulusal bankalarından biri olan İş Bankası, bankacılık sektöründe adeta okul misyonunu üstlendi. Üst kademedeki atamalarda banka içerisinde yetişen isimleri tercih eden İş Bankası, aynı zamanda bankacılık ve sigorta sektörüne de çok sayıda genel müdür yetiştirdi. Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu, Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu ve Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su bu isimler arasında. Bu isimlerin ortak özelliği ise hepsi de müfettiş kökenli ve çoğu ODTÜ mezunu. En son Yönetim Kurulu Başkanı olan Ersin Özince ve genel müdürlüğe terfi eden Adnan Bali de müfettiş kökenli ve ODTÜ mezunu.
ŞUBEDEN MÜDÜRLÜĞE TERFİ
ANKARA Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan da 1983 yılında İş Bankası'nda müfettiş yardımcısı olarak göreve başlamış. 1993 yılında Bireysel Krediler Müdürlüğü Müdür Yardımcısı, 1995 yılında da I. Krediler Müdürlüğü Bölge Müdürlüğü görevlerine atanan Kalkan, 1997 yılından 2003 yılı sonuna kadar Sorunlu Krediler Müdürlüğü görevini yürüttü. Daha sonra Levent ve Balmumcu şube müdürü olarak görevini sürdüren Süleyman Kalkan, geçen yıl Vakıfbank'a transfer oldu. Böylece Kalkan, şube müdürlüğünden genel müdürlüğe terfi eden ilk bankacı oldu.
MÜFETTİŞ OLARAK BAŞLADI
TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu da yolu İş Bankası'ndan geçenlerden. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Halil Eroğlu, bankacılık kariyerine 1976 yılında İş Bankası'nda müfettiş olarak adım attı. 1986 yılına kadar genel müdürlük ve çeşitli şubelerde görev yapan Eroğlu, 1996 ile 1998 yılları arasında Dışbank'ta görev yaptı. 1998-2001 yılları arasında İş Leasing genel müdürlüğü yapan Eroğlu, 2001 yılında Sinai Yatırım Bankası genel müdürlüğünü üstlendi. Bankanın TSKB ile birleştirilmesiyle birlikte Türkiye Sinai Kalkınma Bankası Genel Müdürü olarak atandı.
Bankacılıktan sigorta sektörüne geçenler
ANADOLU Hayat Emeklilik Genel Müdürü Mete Uğurlu ve Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su ise meslek hayatına İş Bankası'nda başladı. ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Mete Uğurlu, 27 yıl boyunca İş Bankası'nın çeşitli bölümlerinde görev yaptı. 2006 yılında ise Anadolu Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü oldu. ODTÜ mezunu Mustafa Su, 1976 yılında Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı.
Özen, İŞ'te Hazine'deydi
ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü mezunu olan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen iş hayatına 1987 yılında İş Bankası Ekonomik Araştırmalar biriminde uzman yardımcısı olarak başladı. 1988-1992 yılları arasındna İş Bankası'nın hazine biriminde çeşitli görevler üstlenen Özen, 1992 yılında ise Garanti Bankası'na transfer oldu. Önce hazine birim müdürü, daha sonra genel müdür yardımcılığına yükselen Özen, 2000 yılında ise genel müdürlük görevine getirildi.
Ateş, ODTÜ mezunu ve müfettiş kökenli
DENİZBANK Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, 1980 yılında ODTÜ İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra bankacılık kariyerine 1981 yılında İş Bankası'nda müfettiş olarak başladı. 1985-1994 döneminde Interbank'ın çeşitli birimlerinde görev alan Ateş, daha sonra Bank Ekspres ve GarantiBank Moscow'da çalıştı. 1997 Haziran ayında Denizbank'ta kurucu genel müdür olan Hakan Ateş, şu anda banka iştiraklerinden de sorumlu.
Müfettişler neden gözde?
SEKTÖRDE genel müdürlük koltuğunda oturanların çoğunun müfettiş kökenli olmasının en temel nedeni sahada yetişmeleri. Sektörden edindiğimiz bilgilere göre, şubelerden kredilere kadar çok geniş bir perspektifte bankaya hakim olan müfettişler baştan yönetici adayı olarak yetiştiriliyor. Çok geniş bir yelpazede çalışmaları müfettiş kökenlilerin genel müdürlük şansını artırıyor.
Ayfer Arslan- akşam
sahadanmı?!!!!!????
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.