BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYılın ilk yarısında 938 doktor Türkiye'yi terk etti----

Yılın ilk yarısında 938 doktor Türkiye'yi terk etti

Yılın ilk yarısında 938 doktor Türkiye'yi terk etti
21 Haziran 2022 - 14:01 www.finansgundem.com

TÜİK'e göre yıllık enflasyonun yüzde 70'i geçmesi ve ekonomik kriz yurt dışına göçü artırdı. Türk Tabipleri Derneği'ne göre yılın ilk yarısında 938 doktor ülkeden ayrıldı. Bu sayı 2021'de 1400'dü.

Son dönemde daha iyi yaşam şartları için özellikle Avrupa ülkelerine gidenler arasında sağlık çalışanları da var.

Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart ayında, "Açık konuşuyorum, gidiyorlarsa gitsinler" ifadesini kullanmış ve "Bizler de üniversiteyi yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Biz asistan doktorlarımız ile buralarda devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum; yurt dışından dönmek isteyenlerin dönüşünü sağlar, buralarda görevlendiririz" diye konuşmuştu. 

'BU İŞİ SADECE FATURALARIMI ÖDEMEK İÇİN YAPIYORUM'

21 yıldır diş hekimliği yapan Utku Özbay da gitmek isteyenlerden biri. Almanya'da yaşayacağını ve çalışacağını söyleyen Özbay, "Bu işi sadece faturalarımı ödemek için yapıyorum. Bekar bir anneyim ve 9 yaşında bir oğlum var. Artık onun okul masraflarını karşılayamıyorum. Gerçekten çok zorlanıyorum" diyor.

HASTALAR PARALARI YETMEDİĞİ İÇİN DİŞ TEDAVİSİNİ REDDEDİYOR

Artan enflasyondan dolayı kazanç sağlayamadığını belirten deneyimli diş doktoru, hastalarının çoğunun paraları yetmediği için tedaviyi reddettiğini dile getiriyor.

MAAŞLARDAN VE ÇALIŞMA KOŞULLARINDAN MEMNUN DEĞİLLER

Enflasyon yüzünden maaşları eriyen doktorlar hem maaşlarını hem de zorlu çalışma koşullarını protesto ediyor.

Cumhurbaşkanı ise maaşların düşük olmadığını şu cümleler ile savunuyor:

En az alan doktor ne alıyor dedim, '8-9 bin' dediler. En fazla alan ne alıyor dedim, '25-30 bin' dediler. Özel sektör çok veriyormuş, oraya gidiyorlar. Varsın gitsinler.

YURT DIŞINA GİDEMEYEN DOKTORLAR ÖZEL HASTANELERE YÖNELİYOR

Benzer sorunlardan yakınan ve ismini vermek istemeyen bir kalp cerrahı, ekonomik sebeplerden ötürü doktorların özel hastanelere yöneldiğini söylüyor. Kamu hastanelerinde maaşlar düşük olması ve hasta sayısının fazla olması, yurt dışına gidemeyen bu doktorları özel hastanelere itiyor.  

HALK, RESMİ KURUMLARIN AÇIKLADIĞI ENFLASYON ORANINA İNANMIYOR

Ülkede resmi kurumların açıkladığı ve son 20 yılın en yüksek seviyesini gören enflasyon oranları ise kamuoyu yoklamalarına göre inandırıcı bulunmuyor. Halkta bu oranın çok daha yüksek olduğu kanısı hakim. Bu yönde açıklamalarda bulunan bir grup bağımsız iktisatçı, asıl enflasyon oranının yüzde 160'ları bulduğunu belirtiyor.

Bu uzmanların kurduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) hakkında TÜİK savcılığa şikayette bulunmuş ve soruşturma başlatılmıştı. ENAG kurucularından Veysel Ulusoy, enflasyon oranlarının siyaset üzerinde de etki oluşturduğunu ve iktidar partisinin oy oranlarında azalmaya yol açtığını bildirdi.

(Euronews-Kristina Jovanovski)

Doktorlar süresiz iş bıraktı: 'Tahammül edilemeyecek boyutta!'

Hastanede skandal! Profesör doktorun burnunu kırdı

Türk doktorların göçü

Doktora saldıran para ödeyip kurtulamayacak

107 bin doktor 130 bin imam var

Sağlık çalışanlarına iyi haber: O teklif Meclis'te kabul edildi

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.21 Haziran 2022 22:18

    DİN İŞLERİ GÖREVLİLERİNİN MAAŞLARI YARI YARIYA AZALTILIP ELDE EDİLECEK TASARRUF MİKTARI CERRAHİ İŞLEM LAZER TEDAVİSİ İLE AMELİYAT YAPAN DOKTORLARA EŞİT OLARAK PAYLAŞTIRILMALIDIR