<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYıldız ve Doğuş'tan faiz güncellemesi talebi----

Yıldız ve Doğuş'tan faiz güncellemesi talebi

Yıldız ve Doğuş'tan faiz güncellemesi talebi
10 Şubat 2020 - 12:00 www.finansingundemi.com

Türkiye’nin iki büyük kurumu Yıldız ve Doğuş Holding borç yapılandırmalarında faiz güncellemesi için bankalarla görüştüklerini açıkladı.

Reuters’ın konuyla ilgili sorularını yazılı yanıtlayan Yıldız Holding, “Nisan 2018’de bankalarla Yapı Kredi liderliğinde yaptığımız sendikasyon anlaşması kapsamında, ülkemizdeki şartların değişmesinden dolayı bankalarla faiz indirimini konuşuyoruz ve bankalardan olumlu yaklaşım görüyoruz” açıklamasını yaptı.

Yıldız Holding açıklamasında varlık satışlarında da herhangi bir sorun olmadığı belirtilerek, “Kamuoyuyla paylaşılmış çok başarılı satışlarımız oldu. Yeni satışlar için alıcıların ilgisi var ve görüşmelerimizde süreç ilerliyor. Yabancı sermayeyi, yani yurt dışı direkt yatırımı (FDI) Türkiye’ye gelmeye teşvik ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüsnü Akhan ise geçen yıl yapılandırdıkları 2,3 milyar Euro'luk borcun faizinin güncellenmesi için bankalarla görüştüklerini açıkladı.

Reuters'in sorularını yanıtlayan Akhan, "Bankalara talebimizi ilettik, yazılı sözlü görüştük. Bankaların bu konudaki yaklaşımı oldukça olumlu, sanıyorum çok kısa zamanda görüşmelerimizi sonuçlandıracağız." dedi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hüseyin YILDIRIM10 Şubat 2020 12:39

    Günümüz koşullarında olması gereken bir başvuru.İşletmeler reel faiz üzerinden değerlendirilmelidirler.Aksi halde sürdürülebilir bir çalışma olması mümkün değildir.Etik ve ticari vicdana hukuka da uymamaktadır.Bu çalışmaların güncellenmesi yapılırken de faiz güncelleme işleminden alınan masrafların da etik ve makul olması bu çalışmayı doğrudan fırsat kollamak amaçlı bir gelir kaynağı olarak da görmemek önemlidir.Diğer taraftan da ekonominin temelini teşkil eden kobilerde de bu güncellemenin hatta mümkünse firmalardan talep olmaksızın ve çok daha uygun masraflarla ürünsel verimlilik ve karlılık ön plana alınarak yapılmalıdır.Krizleri fırsata çevirmenin tam tersi fırsatları krize dönüştürmek esas olmamalıdır.Unutmayalım ki tabana yaygın kobiler varsa bankalar,finans kurumları  ve ekonomi vardır.