<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYıldırım: Stratejik ortaklığın ruhuna aykırı----

Yıldırım: Stratejik ortaklığın ruhuna aykırı

Yıldırım: Stratejik ortaklığın ruhuna aykırı
19 Haziran 2018 - 10:51 www.finansingundemi.com

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Senatosu'nun Türkiye'ye silah satışını askıya alma kararıyla ilgili konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Senatosu'nda Türkiye'yle ilgili alınan karara tepki gösterdi:

"ABD Senatosu'nun bu teşebbüsü esef verici, stratejik ortaklığın ruhuna aykırı. Talihsiz bir gelişme, alternatifsiz değiliz. Bu ambargolar zafiyete sebep olmaz."

ABD Senatosunda yapılan oylamada, "Ulusal Savunma Yetkilendirme  Yasası" olarak bilinen Pentagon bütçesine ilişkin yasa tasarısı onaylandı. 2019 mali yılında Pentagon'a 716 milyar dolarlık bütçe öngören  tasarıya, Temsilciler Meclisinin ardından Senatoda da ezici çoğunlukla onay  verildi.

Tasarının Türkiye ile ilgili bölümünde ise "Ankara'nın Rusya'dan S-400  hava savunma sistemleri almasının iki ülke arasındaki tansiyonu yükselttiği" ve  "Amerikalı rahip Andrew Brunson'ın salıverilmesi gerektiği" iddia edildi. Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasının ABD ile Türkiye arasındaki ortak  silah sistemlerini geliştirmeyi olumsuz etkileyebileceği öne sürüldü ve bu adımın  NATO'daki ortak çalışabilirliği etkileyebileceği savunuldu.

Tasarıda söz konusu gerekçelerden dolayı F-35 savaş uçağı, Patriot  hava savunma sistemleri, Chinook tipi ağır nakliye helikopteri, AH-1 tipi Kobra,  H-60 Black Hawk tipi helikopterleri ile F-16 uçaklarının Türkiye'ye satılmasının  bloke edilmesi gerektiğini öngören bir bölüm de yer aldı.

Bu tasarının yasalaşmasından sonra 60 gün içinde Savunma Bakanının,  Dışişleri Bakanına danışarak Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilere dair Kongrenin  ilgili komitelerine kapsamlı bir rapor sunması istendi ve bu rapor tamamlanmadan  Pentagon'un Türkiye'ye Kongrenin onayına tabi herhangi bir dış silah satışına  onay veremeyeceği sınırlaması getirildi.

Tasarının onay için ABD Başkanı Donald Trump'ın masasına gelmeden önce  Konferans Komitesi olarak bilinen ortak bir komisyonda tek yasa tasarısı haline  getirilmesi gerekiyor.

Mayıs ayı sonunda Temsilciler Meclisinde kabul edilen bütçe  tasarısında da benzer şekilde Türkiye ile ilgili olarak S-400 füze savunma  sistemleri ve F-35 savaş uçağı ile ilgili bölümlere yer verilmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)