Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO), dün ‘İşle İlgili Hastalık ve Yaralanma Yüküne İlişkin Ortak Tahminleri, 2000-2016: Küresel İzleme Raporu’nu yayımladı.
Rapora göre dünya üzerinde her yıl 2 milyona yakın insanın çalışma hayatı ile ilgili sebeplerden dolayı öldüğü belirtildi. Uzun çalışma saatlerinin sebep olduğu etkiler dolayısıyla toplam 750 bin kişinin öldüğü belirlendi.
DSÖ/ILO İşle İlgili Hastalık ve Yaralanma Yüküne İlişkin Ortak Tahminleri, 2000-2016: Küresel İzleme Raporuna göre, işe bağlı ölümlerin çoğu solunum ve kalp-damar hastalıklardan kaynaklanıyor. Rapora göre, 2016 yılında 1.9 milyon çalışan işe bağlı sebeplerden dolayı öldü.
UZUN ÇALIŞMA İLE İLİŞKİLİ SEBEPLER
Bu ölümlerin yüzde 81'i bulaşıcı olmayan hastalıklardan kaynaklandı. Ölümlerin en büyük nedenleri ise 450 bin ölümle kronik akciğer hastalığı, 400 bin ölümle inme ve 350 bin ölümle iskemik kalp hastalıkları oldu. Mesleki yaralanmalar ise 360 bin kayıpla ölümlerin yüzde 19'una neden oldu. DSÖ/İLO’nun yaptığı çalışmaya göre, en önemli mesleki risk faktörü yaklaşık 750 bin ölümle ilişkili olan uzun çalışma saatlerine maruz kalma oldu. İşyerinde hava kirliliğine maruz kalma ise 450 bin ölüme neden oldu.
“ŞOK EDİCİ”
DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus konu ile ilgili, “Bu kadar çok insanın işlerinden dolayı ölmelerini görmek şok edici” açıklamasını yaptı. Ghebreyesus, “Bizim hazırlamış olduğumuz rapor, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik hizmetlerin evrensel kapsama alınmasını sağlamak için, bu konudaki taahhütlerini yerine getirerek işçilerin sağlık ve güvenliğini iyileştirmeleri ve korumaları için ülkelere ve işletmelere bir uyarıdır” dedi.
ÖLÜMLER DÜŞTÜ, KALP HASTALIKLARI VE İNME ARTTI
Dünya genelinde, işe bağlı ölümler 2000 ile 2016 arasında yüzde 14 düştü. Bununla birlikte, uzun çalışma saatlerine maruziyetle ilişkili kalp hastalıkları ve inmelerden kaynaklanan ölümler sırasıyla yüzde 41 ve yüzde 19 artış gösterdi. Bu durumun nispeten yeni olan psiko-sosyal mesleki risk faktöründe artış trendini yansıttığı belirtildi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.