Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri direktörü Dr. Francis Collins görevinin son gününde verdiği demeçte Kovid 19 pandemisinin geleceğine dair karamsar bir öngörüde bulundu. ABD, kış aylarındaki enfeksiyon artışını ve son derece bulaşıcı Omikron varyantının ortaya çıkmasını önlemek için acilen ciddi adımlar atmazsa, ülkenin günde 1 milyon vakayı görebileceğini öne sürdü.
BİZ BIKTIK AMA VİRÜS BİZDEN BIKMADI
Hürriyet'teki habere göre; Collins, insanların artık hastalıktan ve hastalıkla mücadele için alınan tüm önlemlerden sıkıldığının farkında olduğunu, ancak gardımızı indirerek kendimizi savunmasız bırakamayacağımızı dile getirdi:
“İnsanların bundan bıktığını biliyorum, inanın ben de sıkıldım. Ama virüs bizden bıkmadı. Zamanını her iki ayda bir şeklini değiştirip yeni varyantlarla daha da bulaşıcı olmanın yollarını bularak değerlendiriyor.”
SEÇENEKLER: KÖTÜ YA DA DAHA KÖTÜ
Geçen hafta Texas Üniversitesi’nin yayınladığı tahminlerde ocak ayının sonuna kadar geçen kışın pikini ikiye katlayarak 500 bin günlük vaka sayısına ulaşılacağını gösteriyordu. Dr. Collins ise daha karamsar bir tablo sunuyor. NPR’a verdiği demeçte Dr. Collins, “Tüm önlem çabalarına gereken özeni göstermezsek ağır hastalık oranları bir nebze azalmış olsa da günlük vaka sayısı 1 milyonu görebilir” dedi.
Yani ABD'yi bu kış bekleyen seçenekler kötü ya da daha kötü arasında değişiyor.
MASKE VE AŞIYA TEKRAR ÖZEN GÖSTERİLİRSE ATLATILIR
Geçen Pazar yine “Önümüzdeki bir iki ay içinde çok büyük bir zorlukla yüzleşeceğiz” açıklamasında bulunan Dr. Collins, maske kullanımına tekrar özen gösterilmesi, aşı ve takviye dozlarıyla bunu atlatabileceklerine inandığının altını çizdi.
OMİKRON HIZLA YAYILIYOR
Delta şu anda ABD’deki Koronavirüs enfeksiyonlarında ezici baskın varyant olmaya devam etse de, Omikron hızla yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, 89 ülkede tespit edilen yeni varyant, yayıldığı bölgelerde enfeksiyonların bir ila üç günde bir ikiye katlanmasına neden oluyor.
İlk analizler, yüksek oranda mutasyona uğramış varyantın aşılardan elde edilen bazı bağışıklık korumalarından kaçabileceğini, ancak takviye dozlarının sağladığı ek korumaların, ciddi hastalık ve hastaneye yatışlara karşı korumada kritik öneme sahip olduğunu öne sürüyor.
ABD Hastalık Kontrolü ve Önleme Merkezleri’nin açıkladığına göre ABD’de en az 58 milyon kişi, yani altı Amerikalıdan biri bir takviye dozu almış bulunmakta, ancak aşı olabilecekken olmamışların oranı yüzde 30 seviyesinde kalmaya devam ediyor.
Omikron varyantı ofislerin sonunu mu getirecek?
Cambridge Üniversitesi’nden Omikron müjdesi
Uğur Şahin'den 3. doz açıklaması: Omikron'a karşı ne kadar etkili?
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.