Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB) Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Türkiye'nin küresel rekabet koşullarına ancak sürdürülebilir ekonomik yatırımlarla kavuşabileceğini belirterek, "Bu nedenle devletimizin yerli üretime dayalı yüksek katma değerli ürünler üretenlere öncelik vermesi talebindeyiz." dedi.
Tuncay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ülke açısından iyi sonuçlar doğurması dileğinde bulundu.
Üretici kesim açısından çözüm bekleyen bazı konular bulunduğunu dile getiren Tuncay, OSB'lerin sürdürülebilir kalkınmanın ve sanayileşmenin temel dinamiği olduklarını söyledi.
Sanayi sektörünün sağladığı kar marjı, katma değer ve istihdamla ülke ekonomisinin yapı taşını oluşturduğunu ifade eden Tuncay, "Bu nedenle üretim odaklı politikalar ve uygulamalar büyük önem arz etmektedir. Her şeyden önce mesleki ve teknik eğitim sanayicilerin ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.
Üreticilerin, sermayelerinin büyük kısmını altyapıya harcadıklarının altını çizen Tuncay, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi sanayicilerin altyapı yatırımlarının devlet tarafından karşılanması önerisinde bulundu.
Tuncay, sanayicinin sermayesini altyapıya harcaması yerine istihdam, makine, teçhizat, fabrika gibi üretimi artıran unsurlarda kullanmasına olanak sağlanması gerektiğini kaydetti.
Türkiye'nin sürdürülebilir küresel rekabet koşullarına ulaşabilmesi için imalat sanayisinin dijital dönüşümleuyumlulaştırılması ve dış pazar çeşitliliğinin artırılmasının önemine işaret eden Tuncay, şöyle devam etti:
"Yüksek katma değerli ürünler için devletimizin destek ve teşviklerden hizmet sektörü gibi geleceksiz kesimler yerine üreticilere öncelik vererek faydalandırması arzusundayız. Özellikle teknolojisini yenilemek veya ölçek büyütmek isteyen sanayicilere destekler sunulmasını istiyoruz. Küresel rekabet koşullarına ancak sürdürülebilir ekonomik yatırımlarla kavuşabiliriz. Bu nedenle devletimizin yerli üretime dayalı yüksek katma değerli ürünler üretenlere öncelik vermesi talebindeyiz."
Tuncay, enerji fiyatlarının da sanayicilerin acil çözüm bekleyen konuları arasında yer aldığını belirterek, serbest piyasa koşulları ile oluşmuş fiyatlara müdahale edilmeden OSB'lerdeki katılımcıların enerji giderlerine dair düzenlemeler yapılabileceğini dile getirdi. Tuncay, "Devlet, OSB'lerde tüketilen enerji bedelinin bir kısmını, örneğin yüzde 15-20 gibi bir oranda Hazineden karşılayabilir." diye konuştu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.