Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bu sene ikinci kez düzenlenen ve binlerce teknoloji severi buluşturan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), birbirinden ilgi çekici teknolojik araçları bir araya getirdi. 17 - 22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen fuarın bu yılki katılımcıları arasında yer alan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) ise uçan arabası ile dikkatleri üzerine çekti. Roket, uçan araba ve Savaşan İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile fuara katılan mühendisler, fuar boyunca gelen ziyaretçilere araçlar hakkında bilgi verdi.
“TÜM ÇALIŞMALARA İLHAM KAYNAĞI OLACAĞINA İNANIYORUZ”
‘Uçan araba benim çocukluk hayalimdi’ diyen İGÜ Mütevelli Heyet Başkanı Abdülkadir Gayretli, “Gelişime açık olan Türk mühendislerinin bir icadı olan ‘TUSİ’, uzaktan kumanda ve merkezi sürüş özelliğine sahip. Hem karada hem de havada giden tek kişilik bir araç. Yakın zamanda çift ve dört kişilik olarak da tasarlanacak. Sivil ve askeri havacılık, sağlık veya kargo taşımacılığında kullanılmasını hedeflediğimiz uçan arabamızın, bu alandaki tüm çalışmalara ilham kaynağı olacağına inanıyoruz” dedi.
“PROJE ÜRETEN HERKESE DESTEĞİMİZ SONSUZ”
Mütevelli heyeti olarak, Teknoloji Transfer Ofisi’ni (TTO) her zaman desteklediklerini de belirten Abdülkadir Gayretli, konuşmasını şöyle noktaladı:
“Öğrencilerimiz ve mühendislerimiz çok güzel işler başarıyor. Üstelik bunu sadece mühendislik bölümlerimizde değil, üniversitemizde bulunan birçok bölümde gerçekleştiriyorlar. Aldığımız patentler de bunun bir karşılığı. TEKNOFEST’e üç farklı araç ile katılmak bizim için çok gurur vericiydi. Güzel projeler tasarlayan veya üreten herkese desteğimiz sonsuz. Fuar boyunca yorulmadan araçlar hakkında bilgi veren, yarışmalara katılan ve bu araçları tasarlayan herkesi tebrik ediyorum.”
YENİ MODEL ÇALIŞMALARI YAPILACAK
Aracın özellikleri hakkında bilgi veren İGÜ TTO’dan Mühendis Furkan Yılmaz ise, “Uçan araba projemizde hem karada hem havada bir yolcuyu güvenle seyahat ettirebileceğiz. Aracımız üç tekerlekli yapısı ve bir adet önden çekişli elektrikli motoru sayesinde yerde uzun bir menzil sağlayabiliyor. Ayrıca 6 adet bağımsız fırçasız motoru sayesinde de havada belli bir menzile sahip. Türkiye ve Avrupa Havacılık Genel Müdürlüklerinden uçuş izni alarak aracın yeni model çalışmaları ile uçuşu sağlayacağız” dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.