Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Hükümet, yerli ve milli üretimi desteklemek için farklı sektörlerde başlattığı destek hamlesine bir yenisini daha ekliyor. Edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili çalışma yapıyor. Halen TV satışlarında kredi kartına 3 olan taksit sayısının yerli ürünlerde 6'ya çıkarılması gündemde. Bu hamleyle yerli TV satışlarının yüzde 20 oranında artması öngörülüyor. Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, yerli markalara yapılacak taksit sayısı artışının sektöre yansımasının oldukça pozitif olacağını söyledi. "Geçtiğimiz eylülden itibaren pazarda yüzde 30'un üzerinde daralma söz konusu. Bu karar bu daralmanın önüne geçecektir. ÖTV kararı tam zamanında geldi ve piyasayı pozitif etkiledi. Televizyondaki bu karar da sektörü pozitif etkileyecektir" diyen Dinçer, iç pazardaki taksit uygulamasının sektördeki büyümeyle, yerli üreticiyi güçlendireceğini söyledi. Dinçer, Türkiye'de üretilen TV'lerin yüzde 80'inin ihraç edildiğini dolayısıyla da bu kararın ihracat bacağını da güçlendireceğini kaydetti. Yerli TV ve elektronik üreticisi Sunny'nin Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca, sadece yerli üreticileri kapsayacak taksit sayısının artırılması uygulamasının ithal markalardan en az yüzde 20 pazar kapmayı sağlayacağını söyledi. Türkiye'de yılda 4 milyon adetlik TV satışı yapıldığını bunun yüzde 40'ını yerli ürünlerin oluşturduğunu dile getiren Atmaca, planlanan uygulamanın satın almayı kolaylaştıracağını dolayısıyla satışları da artıracağını kaydetti.
YERLI ÜRETİCİYE DESTEK
Dayanıklı Tüketim ve Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği Başkanı Ali Yıldız ise, mevcut durumda özellikle Koreli TV markalarının tüketici tarafından tercih edildiğini söyledi. Yerli markalar için taksit sayısının artırılmasıyla bu durumun değişeceğini dile getiren Yıldız, "Özellikle nakit sıkışıklığının olduğu şu günlerde tüketici için fiyatın yanında ödeme kolaylığı da satın almada çok belirleyici. Taksit düzenlemesiyle yerli TV satışları en az yüzde 15 yukarı çıkar. İthal yerine yerliler tercih edilir hale gelir" diye konuştu.
CEP TELEFONUNA DESTEK GELMIŞTI
Yerli ve milli olana destek amacıyla Hükümet, geçen yıl kasım sonunda yaptığı ve 31 Ocak 2019'a kadar sürecek düzenlemeyle fiyatı 3 bin 500 liraya kadar olan cep telefonu satışlarında taksit sayısını 12'ye çıkarmış, 3 bin 500 TL ve üzeri modellerde ise taksit imkânını 6 ay ile sınırlandırmıştı. Bu şekilde yerli cep telefonu satışlarının artırılması hedeflenmişti. Bu uygulamayla bin 500 TL ve altındaki akıllı telefonlar pazarın liderliğini ele geçirdi.
KOMISYONLARA DA DÜZENLEME GELSIN
BAZI bankaların 12 aylık kredi kartı komisyonlarının ÖTV'nin iki katına kadar çıktığının hatta aştığının altını çizen Ali Yıldız, "Komisyon sıkıntısı da piyasayı kilitleyen başka bir unsur. Bu işten yüksek verim alınabilmesi için taksit sayısı artırılırken bu problemin de çözülmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.(Pınar Çelik/Sabah)
Yerli tv yi teşvik ediyorsunuz da yerli televizyonlar tost makinesine benziyor bunu hiç düşündünüz mü? Bir tv, görüntü kalitesi iyi diye alınır taksit sayısı fazla diye değil. Yabancı tv üreticileri her yıl milyarlarca dolar ayırıyor ar-ge ye. Daha kaliteli, daha sahici görüntü elde edelim diye. Bizimkiler ne yapıyor? Getiriyor paneli Taiwan'dan vb. yerlerden. Türkiye'de montaj. Al sana yerli tv.
Mantığa bak yerliye taksit olunca yabancı marka televizyona olmayacakmı.Millet gider taksitle yine yabancı marka alır öyle yapacaklarına ÖTV ni tamamen kaldırsınlar.
yıllarca hata yapılıyor, kriz zamaninda taksit sınırlanıyor, bu alım gücü olanlarıda engelliyor, halbuki istisnasız her malda taksit sayısı faizsiz olarak arttırımaliki piyasa kitlenmesin, böylelikle çarklar döner
3 çe 6 fazla etki etmez,yerli enaz 12-15 olmalı ki etki etsin
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.