<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYerli şirketler için ekonomik duraklama uyarısı: Ucuza satılabilirler----

Yerli şirketler için ekonomik duraklama uyarısı: Ucuza satılabilirler

Yerli şirketler için ekonomik duraklama uyarısı: Ucuza satılabilirler
25 Eylül 2024 - 17:54 www.finansingundemi.com

Makina İmalat Sanayi Federasyonu Başkanı Dalgakıran, ekonominin toparlanmasının uzun sürmesi durumunda iş insanlarının şirketlerini ucuza satmak zorunda kalabileceklerini ve yabancı firmaların bu konuda analizler yaptığını belirtti.

Makina imalat sektörü, ekonomik dalgalanmalarla birlikte önemli bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Bu bağlamda, sektörün önde gelen isimlerinden Adnan Dalgakıran, kapasite kullanım oranlarındaki düşüşü ve bu durumun olası sonuçlarını değerlendirdi.

Makina İmalat Sanayi Federasyonu Başkanı Dalgakıran, Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamada, toparlanma sürecinin uzaması durumunda firmaların yüksek faiz oranlarına dayanamayarak, işletmelerini düşük fiyatlarla satma yoluna gidebileceğini belirtti.

Bu konuda yabancı firmaların Türkiye’de analizler yaptığını da belirten Dalgakıran, “Türkiye’nin toparlanma süreci uzun sürerse, şirketlerin bu yüksek faizlere bu kadar uzun süre dayanma gücü yok. Ayrıca özsermaye olarak şirketlerimiz çok güçlü değil. Hiç kimse yüzde 50 faizle uzun süre üretim yaparak diğer rakipleri ile mücadele edemez. Bu da şirketlerin yavaş yavaş özkaynak sorunlarının daha büyük boyutlara gelmesine sebep olur. Faizlerle mücadele edemeyen patronların şirketleri ucuza ellerinden çıkarmalarına sebebiyet verebilir. Böyle bir furya olabilir. Türkiye’de pek çok Uzak Doğulu firma, Batılı firmalar analizler yapıyorlar. Bu süreç çok hızlı bir şekilde gerçekleşebilir. Böyle bir tehdit var” dedi.

Şirketlerin ölçek ekonomisine geçemediğini, işbirliği ve organizasyonda zayıf kalındığını da söyleyen Dalgakıran, “Bir ürün 10 liraya üretilirken 15 liraya ürettik diye övünemeyiz, Türk sanayisinin dönüşüme ihtiyacı var. Daha verimli, uygun fiyata, dünya pazarına açılacak şekilde teşvik mekanizmaları yapılması gerekiyor” diye ekledi.

Yabancının zordaki yerli şirkete ilgisi yüksekYabancının zordaki yerli şirkete ilgisi yüksek

 

Dev yerli şirket yabancılara satıldıDev yerli şirket yabancılara satıldı

 

Yerli şirketler yabancılara geçtiYerli şirketler yabancılara geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)