BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivYerli otomobili hangi işadamı yapacak?----

Yerli otomobili hangi işadamı yapacak?

Yerli otomobili hangi işadamı yapacak?
28 Mart 2011 - 08:09 www.finansgundem.com

Uzun zamandır konuşulan yerli otomobil için bir Türk işadamı 'yapabilir' diye gösterildi

Orhan Yüce’nin vefatının ardından Yüce Auto’nun başına geçen Ahmet Yüce, “Türkiye’de Başbakan’ın isteği olan yerli otomobili üretecek tek kişi Ferit Şahenk’tir. Hem sermayesi hem vizyonu buna uygun” diyerek tartışmayı yeni bir boyuta taşıdı.
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın koyduğu Türk malı otomobil üretme hedefi için çalışmalar ve tartışmalar sürerken, otomotiv duayeni Orhan Yüce’nin vefatının ardından Yüce Auto’nun başına geçen Ahmet Yüce, “Yerli otomobi üretecek tek kişi Ferit Şahenk’tir. Hem vizyonu hem sermayesi buna uygun” dedi. Ferit Şahenk’le aynı zamanda Skoda’nın Türkiye temsilciliğinde ortak da olan Ahmet Yüce, Başbakan Erdoğan’ın ‘Türk malı otomobil’ talebini çok yerinde bulduğunu söyledi. Yüce, “Hindistan, Malezya gibi ülkeler bile kendi markasını yaratıyor. Türk malı bir otomobilin yaratılması da çok önemli. Çünkü Türkiye’nin cari açığını istihdam açığını kapatacak bir konu bu” diye konuştu.
Belki tek belki VW’yle yapar
Yüce, şunları söyledi: “Bu konuda Ferit Bey’den bir hareket gelecektir. Çünkü bunu Türkiye’de tek yapacak insan. Otomotiv sektörünü çok seviyor, vizyonu ve heyecanı var. Ayrıca gücü de var. Bunu belki tek başına yapar, belki de Volkswagen Grubu’yla. Ama yapacaktır. Kendisi Suzuki’yle birlikte Türkiye’de Volkswagen Grubu’na bağlı 16 otomotiv markasının distribütörü. Volkswagen, Türkiye’de Doğuş gibi bir temsilcisi olduğu için dua etmeli.”
Skoda’nın hisselerini istemedi
Skoda’da ortak oldukları Doğuş Grubu’yla herşeyin yolunda gittiğini da belirten Yüce, Orhan Yüce’nin ölümünün ardından Skoda’nın yüzde 50 hissesine sahip Doğuş Otomotiv’in geri kalan hisseleri kendisinden almak için kesinlikle bir girişimde bulunmadığını belirtti. Yüce, “Ferit Bey, herşeyin Orhan Bey’in zamanındaki gibi devam edeceğini söyledi” dedi.
Garanti’den 2 milyar dolar
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, uzun zamandır VW Grubu’nu Türkiye’de üretime çekmek için çaba harcıyor. Şahenk, Garanti Bankası’na İspanyol BBVA’nın ortak olmasıyla birlikte 2 milyar dolarlık nakit gücüne ulaştı. Bu durum, “Şahenk, yeni yatırım planları ortaya koyabilir” beklentilerini güçlendirdi.
40 yıldır arka plandaydım fabrikanın kapısında yatarım
ORHAN Yüce’nin vefatının ardından aralık ayında Skoda’nın Türkiye temsilcisi Yüce Auto’nun başına geçen yeğeni Ahmet Yüce, “40 yıldır arka plandaydım ama hep vardım. Şimdi artık sahne benim. Aslında 15 Aralık’ta Doğuş Otomotiv’in tüm bayilerine yönelik gerçekleştireceği davette Orhan Bey, beni yeni yönetim kurulu başkanı olarak lanse edecekti. Ama 3 Aralık’ta vefat edince bunu yapamadı. Bu yılın ilk 3 ayında 2 binin üzerinde araç satarak geçtiğimiz yıla göre 4-5 kat büyüdük. Yıl sonu hedefimiz 10 bin adet. Bu hedefe ulaşmak için gerekirse fabrikanın kapısında yatıp istediğimiz araçları alacağım. 2015 yılına kadar yeni modellerin de etkisiyle minumum 15 bin adetlik satışa ulaşmak istiyoruz” dedi.
Skoda’dan ‘Beklenen oldu’ mektubu geldi
AHMET Yüce, tüm bayilerin hedeflerini tutturmak için adeta ayaklanıp kendisine büyük destek verdiğini belirterek, “Fabrika da bana istediğim araçları alma konusunda çok yardımcı oldu. Ben başa geldiğim zaman Skoda’nın yurtdışı merkezinden ‘Beklenen oldu’ diye mektup yazdılar” dedi. En büyük şansının Skoda’da yeni logo, yeni kimlik ve yeni model değişiminin olması olduğunu söyleyen Yüce şunları dile getirdi: “Skoda bizim ilk göz ağrımız. O yüzden önce Skoda’yı büyütüp daha sonra yeni atılımlara bakacağız. Önümüzdeki yıl bir sedan modeli geliyor. Octavia ve Fabia arasında. Birde küçük bir araçları var. 2012’de elektrikli otomobillere geçecekler. Skoda’nın geleceği çok parlak. Skoda’nın imajını yükselterek satışlarını artırmak istiyorum. Halk imajı vardı, bu yeni modellerle yükseldi. Satışlar artınca bayi taleplerinde de artış yaşanıyor. Türkiye genelinde şimdiden 60-70 yeni bayi talebi geldi. Bizim en büyük eksiğimiz İstanbul’da.Bunun için 5 yeni bayi açmak istiyorum. Bazılarını belki kendi açarım.”
Hürriyet

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)