BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Yenidoğan Çetesi' soruşturması: O bebekler kamu hastanelerine sevk edildi!----

'Yenidoğan Çetesi' soruşturması: O bebekler kamu hastanelerine sevk edildi!

'Yenidoğan Çetesi' soruşturması: O bebekler kamu hastanelerine sevk edildi!
19 Ekim 2024 - 23:53 www.finansgundem.com

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında ruhsatı iptal edilen hastanelerden Özel Avcılar Hospital Hastanesi ve Esenyurt'ta bulunan Özel Reyap Hastanesi'nde tedavi gören bebekler kamu hastanesine sevk edildi.


Kararın ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri polis eşliğinde ilgili hastanelere gitti. Ekipler, polis eşliğinde ruhsat iptal kararlarını hastane yönetimlerine iletti. Bu karar sonrası bazı hastanelerde tabelalar sökülmeye başlandı. Güvenlik önlemleri altında yapılan kapatma işlemleri sırasında hastanelerdeki personel ve hastalar büyük bir şaşkınlık yaşadı. Özellikle Özel Güney Hastanesi ve Beylikdüzü Medilife Hastanesi gibi merkezlerde çalışan personelin, alınan kararı alkışlarla protesto ettiği görüldü.

BEBEKLER KAMU HASTANELERİNE SEVK EDİLDİ

Ruhsatları iptal edilen ve kapatılan bu özel hastanelerde tedavi gören yenidoğan bebekler, Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda hızla kamu hastanelerine sevk edildi. İstanbul genelindeki bebeklerin yanı sıra Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki bir hastanede tedavi gören bebekler de kamu hastanelerine nakledildi. Özellikle Avcılar ve Esenyurt’taki hastanelerde bulunan bebeklerin sevk işlemleri tamamlandı.

HASTANE ÇALIŞANLARI KARARI PROTESTO ETTİ

Ruhsat iptali sonrası bazı hastanelerde çalışan personel, iş yerlerinin kapanmasını protesto etti. Beylikdüzü Medilife Hastanesi'nde çalışanlar, alınan kapatma kararına karşı tepkilerini alkışlarla gösterirken, Bağcılar'da yer alan TRG Hospitalist Hastanesi'nde ise protestolar daha farklı bir boyut kazandı. Binanın yanında toplanan Bağcılar Ülkü Ocakları üyeleri sloganlarla hastane yönetimini protesto etti.

KAPATILAN HASTANELERDE HAYAT DURDU

İstanbul’un çeşitli noktalarında yer alan ruhsatı iptal edilen hastanelerde tedavi hizmetleri durduruldu. Örneğin, Özel Güney Hastanesi'nin kapısına “Hastanemizde tedavi ve hasta bakım hizmetleri durdurulmuştur” yazısı asıldı. Hastane personeli ise hastaneyi boşaltarak, mesai arkadaşlarıyla vedalaşarak ayrıldı.

İstanbul’da bebekleri anlaşmalı özel hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan çeteye yönelik hazırlanan iddianamede yer alan bu hastaneler, Sağlık Bakanlığı’nın denetiminde kapatılıyor ve ilgili hastalar kamu hastanelerine sevk ediliyor.

"Yenidoğan çetesi" soruşturmasında adı geçen Yılmaz, CHP'den istifa etti!

 

Yenidoğan çetesi... 197 suç eylemi, 30 klasördeYenidoğan çetesi... 197 suç eylemi, 30 klasörde

 

Yenidoğan çetesi soruşturmasının 18 aylık süreciYenidoğan çetesi soruşturmasının 18 aylık süreci

 

9 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi9 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)