<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYeni ticaret savaşının ağır sonuçları olur----

Yeni ticaret savaşının ağır sonuçları olur

Yeni ticaret savaşının ağır sonuçları olur
15 Mayıs 2020 - 11:35 www.finansingundemi.com

Korona virüs salgınının sonuçları ağırlaştıkça ülkeler hastalığın yayılması konusunda Çin’i sorumlu tutuyorlar. Yatırımcılar bu gerginliğin yeni bir ticaret savaşına dönüşebileceğinden korkuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’in korona virüsü ele alışıyla ilgili birçok ülkeden gelen tepki yatırımcılarda endişe uyandırıyor. Ekonomik iyileşme süreci için büyük bir risk olarak görülen bu gerginlik ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşından daha ciddi yeni bir ticaret savaşına sebep olabilir.

Aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsün bütün dünyaya yayılmasının ardından Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ülkeleri ve hatta Avustralya da dahil olmak üzere birçok dünya lideri Çin’in korona virüs süreciyle ilgili soruşturma talep ediyor.

Avustralya’nın en büyük 200 yatırım şirketinden biri olan Concentrated Leaders Fund’ın CEO’su ve Baş Yatırım Sorumlusu David Sokulsky, haftalar boyunca salgın kısıtlamaları nedeniyle duran ekonomi yeniden açılmaya hazırlanırken iyileşme sürecinin siyasi gerginlikler nedeniyle raydan çıkabileceği konusunda uyardı. Sokulsky CNBC’ye verdiği röportajda “Bu önemli risk şu anda fiyatlandırılmıyor” ifadelerinde bulundu.

Sokulsky, “Hastalığın yayılma oranında pik noktası geçilirken politikacılar birini suçlamak isteyeceklerdir ve en belirgin hedef de Çin gibi görünüyor” dedi.

 
Dünya ekonomileri mart ayında durma noktasına geldi. Ülkeler sınırlarını kapattı ve sosyal mesafe önlemleri nedeniyle şirketler kepenklerini indirmek zorunda kaldı. Şu ana kadar ölümcül virüs 4,4 milyon insana bulaştı ve kayıtlara göre 180 ülkede toplam 302 bin kişi virüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Bazı ülkeler Çin’i salgını yanlış yönettiği konusunda suçlamalar yönelterek virüsün ekonomilerindeki etkileri nedeniyle tazminat istiyorlar. Diğerleriyse Çin’in salgının yayılmasını ne kadar engellemeye çalıştığının anlaşılması için soruşturma çağrısında bulunuyor. Çin Hükümeti salgının yanlış ele alındığına ilişkin bütün iddiaları ise kesin bir dille reddediyor. Başbakan Yardımcısı Le Yucheng NBC’ye verdiği röportajda konuyla ilgili “Çin bir suç ortağı değil bir kurban” ifadelerini kullandı ve “Suçlamaların ve siyasi manipülasyonların zamanı değil” dedi.ABD Pekin'e misilleme tehdidinde bulunurken, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen hastalığın kökeni hakkında soruşturma yapılması yönündeki çağrılara destek verdi.

Yatırımcılar yeni ticaret savaşından endişe ediyor

Sokulsky, "Geçen yıl dördüncü çeyrekteki ve bu yılın Ocak ayındaki toparlanmaya bakarsanız, bunun büyük bir kısmının artan ticaret müzakerelere ve ABD ile Çin arasındaki birinci aşamanın imzalanmasından kaynaklandığını görürsünüz" dedi. Baş Yatırım Sorumlusu geçen yılın ticaret savaşının çok hızlı bir şekilde yeniden ortaya çıkabileceğini belirterek sonuçlarınınsa geçen yılkine göre çok daha ağır olabileceğini sözlerine ekledi.

Trump şimdi de güçlü dolar istiyor

 

Virüsün küresel maliyeti 9 trilyon dolar

 

Trump'ın ölüm saatini astılar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)