Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinin kopma noktasına geldiği bir dönemde Yunan basınında ortaya atılan ve Yunanistan'ın karasularını genişletmeye hazırlandığı iddiası yeni bir krize neden olabilir...
Yunanistan’ın köklü yayın kuruluşlarından MEGA, Atina yönetiminin, Girit’in güney ve batısındaki karasularını 12 deniz miline çıkarma olasılığını masaya koyduğunu iddia etti. Gazeteci Christina Korai, Atina hükümetine dayandırdığı haberinde, Yunanistan’ın karasularını genişletmek için harekete geçtiği öne sürüldü.
"TÜRKİYE İLE LİBYA MUTABAKATINA KARŞI ATİNA BU KARARI KOZ OLARAK KULLANABİLECEK"
MEGA, hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, bu genişlemenin Türkiye ile yeni bir soruna neden olabileceğini belirtirken, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Her türlü imkanı kullanmaya hazırız” dedi.
Yunanistan’ın müttefiklerine bilgi vermediği, buna gerekçe olarak ise, “Yunanistan’ın tek taraflı bir eylemi olduğu için hiçbir sebep olmadığını ve cumhurbaşkanlığı kararnameleri hazır olduğunda doğrudan BM’ye sunulacağı” belirtildi.
Türkiye ile Libya mutabakatına atıf yapılan haberlerde Atina’nın bu kararı bir koz olarak kullanabileceğinin de altı çizildi.
TÜRKİYE'NİN EGE'DEKİ AÇIK DENİZ ALANLARI ORANI YAKLAŞIK YÜZDE 20'YE İNECEK
Türkiye ile yeni bir krize neden olabilecek karar, Yunanistan’ın karasularını 12 deniz miline çıkarmayı hedefliyor. 1936’da Lozan dengesini bozarak karasularının genişliğini 6 mile çıkaran Yunanistan, eğer hedeflerini yerine getirirse Ege deyim yerindeyse bir Yunan gölüne dönebilir. Yunanistan uygun koşullar bulur ve karasularını 12 mile çıkarırsa, Türkiye’nin Ege’deki açık deniz alanları oranı yaklaşık yüzde 20’ye inecek, Türkiye’nin karasuları kaplama oranı yüzde 8,7'ye, Yunanistan’ın ise yüzde 62'ye çıkacaktır.
Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan karasuları sorununun temelinde Lozan Barış Antlaşması ile Ege Denizi’nde tesis edilen dengenin zaman içerinde Yunanistan lehine bozulması yatıyor. Yunanistan 1936 yılında tek taraflı Lozan'da 3 mil olarak belirlenen karasularını 6 deniz miline çıkarmış, o dönem Türk-Yunan ilişkilerine hakim olan olumlu hava nedeniyle Türkiye, bu karara itiraz etmemiştir.
Ancak Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarması ile Türkiye'ye Ege Denizi'nin yüzde 10'undan daha az bir alan kalacaktır. (Sözcü)
Libya'dan Mısır ve Yunanistan'a yanıt: Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz
Yunanistan’da enflasyon rekor seviyeye ulaştı
Yunanistan'da Türkiye'nin Libya ziyareti gerginlik yarattı: Fransa yine devrede
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Yunanistan'a tepki
Lozanda ne yazıyor 3 mil mi öyleyse 3 mildir şimdi tc bu anlaşma metnini BM ye sunacak Yunanistan da dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olacak ha olmadı mı Türkiye kendi karasularının dibindeki tüm adaları alacak sonra yeni bir anlaşma imzalanacak tabi abd bu işin böyle olacağını biliyor bildiği için yunanı cesaretlendiriyor ardından Türkiyenin yapacaklarına istinaden abd den AB den Bi ambargo ve batı doğuylan son ve tek kapısında kaybedecek asıl amaç çinle olan karasal bağlantıyı kesmek tek kuşak tek yol projesini sekteye uğratmak Rusyada bunu başardı şimdi Türkiye
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.