BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYeni CEO'dan çıkış stratejisi----

Yeni CEO'dan çıkış stratejisi

Yeni CEO'dan çıkış stratejisi
10 Temmuz 2012 - 02:07 www.finansgundem.com

Son dönemde yaşanan olumsuzluklar ile başı kopuk bir tavuğa benzetilen Carrefoure'un çıkış planında Türkiye var mı?

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’den çıkacağı yönünde haberler gelen Carefour’da yeni çıkış stratejisi belli oldu.
Türkiye’den çıkış ilk gelen haberlerde doğrulanmasa da analistlere göre durum farklı.
Şirket İspanya ve İtalya’da yaşadığı zararlar sonrasında satışlarında 22.4 milyar euroluk kayıpla yüzleşecek. Bu Fransız gıda firması Danone’nin yakın dönemde açıkladığı kar uyarısı ile de tetiklenmiş oldu.
Gelecek ay ilk 6 aylık sonuçların açıklanması beklenirken negatif yönlü trendin oluşması sonrasında analistler şirketten bir yol haritası bekliyorlardı.
Nisan ayında CEO olarak göreve gelen Plassat’tan Carrefoure için büyük beklentiler var. Sorunlu bölgelerde yeni hipermarket modeli ile sıkıntıların sonlandırılması umut ediliyor. Plassant geçtiğimiz ay yapılan yıllık toplantılarda Carrefour’un düşük performansını yaşanan ‘sersemliğe’ bağlarken, tüketici ile bağların zayıfladığına dikkat çekmişti.
Carrefoure son dönem performansı ile kafası kesik bir tavuğa benzetilirken yeniden toparlanma için 3 yılın gerekli olduğuna dikkat çekildi.
Büyük ortakları karşına almaktan korkmadığını açıklayan Plassant, ilk olarak merkezde ve mağazalarda masrafları keserek borcunu azaltmaya çalışacak. Fransa’da500 milyon euroluk pazarlama bütçesinden kesinti yapacak olan CEO, esas hamlesinin şubeleri 25 ülkeye indirerek yapmayı planlıyor.
Sorunların başında atış gücünün çok fazla olmadığı ülkelerde yer alınmasını gösteren Plassant, 200 milyon euro zarar yazdığı Yunanistan’dan çıkmaya hazırlanıyor.
Analistlere göre çıkış için diğer bir potansiyelin yüksek olduğu ülke Endonezya, bu ülkeyi Türkiye, Polonya, Romanya, Malezya ve Tayvan izleyebilir.
Carrefore CEO’su yakın zamanda yaptığı açıklamada Brezilya’nın bir diğer öncelik olduğuna dikkat çekerken Arjantin’e bağlılığını dile getirmişti.
Plassant’ın bir başka hamlesi ise Fransa’da yerel mağazalarda bağları güçlendirmek ve sinerjiyi arttırmak.
Bir başka değişikliğin ise ürün gamında olması bekleniyor. Analistlere göre takı, elektronik eşya, spor malzemesi yerine daha fazla taze ürün satışına ağırlık verilecek.
Ve son olarak ise Plassant Carrefore’un marka stratejisini güçlendirmek için farklı çalışmalara eğilecek.
Şimdi merak edilen alınacak önlemler ile başı kopan tavuğun yeniden bir başa kavuşup kavuşamayacağı. THE LİRA

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)