BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYeni CEO trendleri!----

Yeni CEO trendleri!

Yeni CEO trendleri!
25 Ekim 2024 - 11:10 www.finansgundem.com

ABD’de büyük şirketlerde CEO değişimlerinde bir geri dönüş yaşanıyor. Son dönemde üst düzey yönetici pozisyonlarına atanan kişilerin büyük bir kısmının orta yaşlı beyaz erkeklerden oluştuğu görülüyor.


Amerikan iş dünyası, yönetici kadrolarında çeşitlilik ve kapsayıcılıktan uzaklaşıyor. Şikago merkezli yönetici koçluğu firması Challenger, Gray & Christmas'ın verilerine göre, bu yıl şimdiye dek toplamda 1450 CEO işten ayrıldı. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15 artışa gösterdi.

Ağustos ayında, yeni CEO'lar arasında kadın oranı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,7 azalarak yüzde 27,2'ye geriledi.

BEYAZ ERKEKLER TERCİH EDİLİYOR

Araştırmada, kadın ve beyaz olmayan yöneticilerin sayısının her zaman düşük kaldığına dikkat çekilirken, şirketlerin boşalan üst düzey yönetici kadrolarını beyaz erkeklerle doldurmaya daha fazla yöneldiğine işaret ediliyor.

Bu arada ekonomi dergisi Fortune'un, ülkedeki en yüksek net ciroya sahip 500 firmayı sıraladığı Fortune 500 listesindeki şirketlerden sadece 52'sinin yöneticisi kadın.

Hint kökenli Amerikan iş insanı Laxman Narasimhan, iki yıl Starbucks CEO'su olarak çalıştıktan sonra yazın işine son verilmişti. Onun yerine fast food zinciri Chipotle'ın eski yöneticisi Brian Niccol getirilmişti.

Disney de şirketin yöneticisi Bob Iger yerine 2026'da yatırım bankası Morgan Stanley'nin CEO'su James Gorman'ın getirileceğini duyurmuştu.

Nvidia CEO’sunden ‘yeni sanayi devrimi’ uyarısıNvidia CEO’sunden ‘yeni sanayi devrimi’ uyarısı

 

Bank of America CEO'sundan Fed’e tavsiyeBank of America CEO'sundan Fed’e tavsiye

 

CEO’lar İsrail-İran çatışmasını ‘şimdilik' endişe verici bulmuyorCEO’lar İsrail-İran çatışmasını ‘şimdilik' endişe verici bulmuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)