BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYen 'carry trade' rüzgarının faiz artışlarına etkisi----

Yen 'carry trade' rüzgarının faiz artışlarına etkisi

Yen 'carry trade' rüzgarının faiz artışlarına etkisi
28 Mayıs 2024 - 07:51 www.finansgundem.com

Yen 'carry trade' popülaritesi BoJ faiz artışlarının etkisini azaltabilir. Piyasa katılımcıları, carry stratejileri moda olmaya devam ettiği sürece yeninügerileme riski taşıdığı konusunda uyarıda bulunuyor.

Piyasa oyuncularına göre, Japonya'da faiz artışları, dövizdeki en kazançlı işlemlerden birine talep olduğu sürece yen üzerinde çok az etkili olacak.

Yen, Japon para birimini neredeyse bedavaya borçlanıp dolar satın almayı ve %5'ten fazla kazanmayı içeren bir strateji olan carry trade'in bir parçası olarak satılabilecek en sıcak makro varlıklardan biri olmaya devam ediyor. Zayıflayan yen ve güçlenen dolar, geçen yılki toplam getirisini %18'e çıkararak carry trade'in cazibesini artırıyor.

Bu durum, yenin görünüşteki aşırı zayıflığını engellemeye kararlı görünen Japon yetkililerle potansiyel olarak gergin bir hesaplaşmaya zemin hazırlıyor. Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) bir sonraki politika toplantısına iki haftadan biraz fazla bir süre kalmış olabilir, ancak bazı piyasa katılımcıları, bu carry stratejileri moda olmaya devam ettiği sürece yenin yaklaşık 34 yılın en düşük seviyesi olan 160,17 Yen'e gerileme riski taşıdığı konusunda şimdiden uyarıda bulunuyor.

Nomura International'ın Londra merkezli 10'lu Grup spot ticaret başkanı Antony Foster, "İnsanlar carry'ye kafayı takmış durumda. Japonya Merkez Bankası haziran ayında faizleri artırsa bile küçük bir artış ve daha sonra yılın ilerleyen dönemlerinde daha fazlasını tahmin ediyoruz, bu işlem hala var olacak ve bu nedenle piyasa yen'de uzun pozisyon olma konusunda çok isteksiz olacak" dedi.

Japon para birimi bu yıl dolar karşısında yaklaşık %10 değer kaybederek, G10 ülkeleri arasında en çok kaybeden para birimi oldu.

Japon yeni güçlenmeye devam ediyor

 

Japon yeni, dolar karşısında eriyor

 

IMF: Japon yenindeki düşüşün sebebi temel nedenler

 

Yellen'dan, Japon yeni açıklaması

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)