Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Zonguldak Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, av sezonunun geçen yıla göre verimsiz olduğunu söyledi. Zaman zaman kendini gösteren palamudun, balıkçıları hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden Kayhan, "Zonguldak'ta balıkçılık açısından biraz verimsiz geçiyor. Balık ya Batı Karadeniz'in sonunda ya da Doğu Karadeniz illerinde çıkmaktadır. Bu mevsimin balığı olan hamsi, istenilen seviyede değil. Olsa da ölçüsü ufak balık. O da tezgahlara yansımıyor" dedi.
Kayhan, hamsi avında ise yem fabrikaları için avlanan hamsinin endüstriyel balıkçılığı olumsuz etkilediğini söyledi. Balıkçılar arasında 'dökme balıkçılık' olarak adlandırılan fabrikalar için yapılan avın yeterli denetlenmediğini ve küçük balıkların da avlandığını anlatan Kayhan, "Dökme balıkçılık şu anda hamsinin çıktığı Amasra ve İnebolu arasında da yapılıyor. Burada bir teknenin günde 300-400 ton çıkarttığı oldu. Bu da balıkçılık sektörü açısından çok vahim bir durum. Yiyecek balık bulamazken dökme balıkçılık yapılması biz kooperatifçilerin zoruna gidiyor. Dökme balık fabrikalara yem olarak gidiyor. Yeme giden bu hamsi balığı, 3 kilogramdan 1 kilogram kültür balığı yemi çıkıyor. Tavuk yemi de yapılıyor. Kilogramı 2 liradan 300 ton tutsa bir tekne, günde 600 bin TL demek” diye konuştu.
Kota getirilmesi gerektiğini ifade eden Kayhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
Kota gelmediği sürece hamsi ve diğer balıklara, halkımızın ucuz balık yemesi maalesef hayal kırıklığı. Biz kendi barınağımızda dökme balığına müsaade etmiyoruz. Çevredeki barınaklar izin veriyor. Çevre kirliliğine neden olduğu için biz izin vermiyoruz. Arz ve talep oldukça fabrikalar da çalışacak ama biz kota gelmesini istiyoruz. Bir tekneye 'bir günde 50 ton çıkartabilirsiniz' dense sorun yok. Bir günde 300 ton çıkınca bir tekneden bu balığın neslini tüketiyor. Bunlar, yem balıklar. Diğer büyük balıklar bunları yiyor. Bu sirkülasyon denize bu şekilde oluyor. Doğal dengeyi bozuyor."
Polisten kaçarken kaza yaptı: Yakalanmamak için nehre atladı
Kabil'deki saldırıyı DEAŞ üstlendi
Ekimde fiyatı en fazla artan ve düşen ürünler belli oldu
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.