Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Avrupa bankalarının Rusya'da faaliyet göstermelerinin giderek artan risklerle karşı karşıya olduğunu ve ABD'nin Rusya'nın savaş çabalarına yönelik işlemlere yardımcı olduğu tespit edilen bankalara yönelik ikincil yaptırımlarını güçlendirmeyi düşündüğünü söyledi.
Yellen Reuters'a verdiği bir mülakatta "Rusya'da iş yapan bankalara yönelik yaptırımlarımızı potansiyel olarak daha sert bir şekilde artırmayı düşünüyoruz" dedi ve ayrıntı vermekten kaçınarak yaptırımların hedef alabileceği bankaları belirtmedi.
''RUSYA'DA FAALİYET GÖSTERMEK RİSKLİ''
G7 finans liderleri toplantısının oturum aralarında konuşan Yellen, bankaların Rusya'daki faaliyetleriyle ilgili yaptırımların ancak "bunu yapmak için bir neden varsa uygulanacağını, ancak Rusya'da faaliyet göstermenin çok fazla risk yarattığını" söyledi.
ABD Başkanı Joe Biden'ın yeni ikincil yaptırım yetkisi Hazine'ye, Moskova'nın Ukrayna'daki savaşı nedeniyle Rusya ve diğer kuruluşlara karşı uygulanan birincil yaptırımların delinmesine yardımcı oldukları tespit edilen bankaları ABD finans sisteminden çıkarma yetkisi veriyor.
YELLEN: RUSYA'NIN EKONOMİSİ 'SAVAŞ EKONOMİSİ' HALİNE GELDİ
Yellen ve diğer ABD Hazine yetkilileri, Rusya ekonomisinin giderek bir "savaş ekonomisi" haline geldiğini ve sivil ve askeri ya da çift kullanımlı işlemleri birbirinden ayırmanın zorlaştığını belirttiler.
İkincil yaptırımların varlığı bankaların Rusya ile ilişkilerini zaten soğutmuş durumda, ancak Yellen Rusya'nın askeri üretimini arttırmak için gerekli malları elde etmek için yollar bulmayı başardığına dair endişelerini dile getirdi ve Çin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye üzerinden yapılan işlemleri örnek gösterdi.
Cipollone: Haziran faiz indirimi için doğru zaman
Ueda: Enflasyon hedefi çerçevesinde ilerleyeceğiz
Çin'den çip sektörü için 47,5 milyar dolarlık fon
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.