BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYellen: Çin karşı tepki gösterebilir----

Yellen: Çin karşı tepki gösterebilir

Yellen: Çin karşı tepki gösterebilir
14 Mayıs 2024 - 07:41 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada, ABD'nin bu hafta yapacağı bir gümrük vergisi hamlesinin ardından Çin'in de karşılık verebileceğini belirtti

Yellen, ABD'nin beklenen gümrük vergisi hamlesine Çin'in tepkisinin mümkün olduğunu söyledi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu hafta belirli sektörleri hedef alan yeni tarifeler öncesinde ABD'nin herhangi bir gümrük vergisi hamlesinin ardından Çin'den önemli bir tepki görebileceğini söyledi.

''EKONOMİK İLİŞKİMİZİ İSTİKRARA KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ''

Yellen Bloomberg Television'a verdiği bir röportajda, “Başkan Biden, yaptığımız her şeyin geniş tabanlı değil endişelerimizi hedef alması gerektiğine inanıyor ve umarım Çin'den önemli bir tepki görmeyeceğiz. Ancak bu her zaman bir olasılıktır" dedi.

Yellen'ın yaptığı yorumlar, ABD Başkanı Joe Biden'ın Salı günü elektrikli araçlara yönelik vergilerde büyük bir artış içerecek yeni tarifeleri açıklamasının beklendiği bir dönemde geldi.

Kaynaklar geçen hafta Reuters'e verdiği demeçte, tarifelerin aynı zamanda yarı iletkenleri, güneş enerjisi ekipmanlarını ve tıbbi malzemeleri de hedef alacağını söyledi.

ABD'nin Çin ile ticaret savaşı isteyip istemediği yönündeki soruya Yellen şunları söyledi: "Ekonomik ilişkimizi istikrara kavuşturmak için çalışıyoruz. Ekonomik olarak Çin'den kopmak istemiyoruz ancak oyun alanının adil olması gerektiğini düşünüyoruz ve Çin büyük sübvansiyonlar gibi adil olmayan uygulamalara girişiyor"

Yellen: Konut sektörü ABD'de gerçek bir sorun

 

Yellen: Yen konusunda yorum yapmayacağım

 

Yellen'dan ABD ekonomisine övgü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)