Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Riskli fon şirketi Elliot Management’ın arkasındaki milyarder Paul Singer bir ay öncesinde piyasaların nihai yolunun şubat ayı zirvelerinin %50 gerisinde olduğunu söylemişti. Yatırımcılar bu süreç içerisinde altına ağırlık verdi. Financial Times’ın geçen hafta yayınladığı rapora göre dünyaca ünlü yatırımcılar altın yatırımlarını arttırdı.
Singer altını değeri en düşük olan satın alınabilir varlık olarak tanımlamış ve merkez bankalarının paralarının değerini düşürdüğü süreçte altının değerini katlayabileceğini belirtmişti. Paul Singer’ın fonları altın konusunda aldığı pozisyonla birlikte bu süreçte %2 oranında değer kazandı.
Merkez bankalarının para politikalarında gevşemeye gitmesi diğer riskli fon şirketlerini de altın üzerinde koruma pozisyonuna geçmeye itti. Fonlarında %36 oranında ciddi bir kazanım görülen Dymon Asia Capital’in başındaki isim Danny Yong konuya ilişkin “Altın sınırsız para basımı kararı karşısında bir koruma işlevi gördü” ifadelerinde bulunuyor.
Bir diğer diskli fon şirketi Caxton da altın tercihiyle birlikte sene içerisinde şimdiye kadar küresel fonunda %15 ve makro fonunda %17 oranında yükseliş sağladı.
Altında kazanç dönemi geride mi kaldı?
ABD ve Avrupa’daki karantina önlemlerinin hafifletilmesi ve salgın konusunda iyimserliğin ortaya çıkması ise altında salı günü değer kaybına yol açtı. Hindistan merkezli banka ICICI’nin paylaştığı analizlere göre, “Korona virüsün sebep olduğu kısıtlamaların büyük ekonomilerde hafiflemesi yatırımcıların risk iştahını arttırdı.”
Bu risk iştahı ABD borsalarında da görülebiliyordu. Dow Jones salı günü 300 puanın üzerinde yükseldi. S&P 500 ve Nasdaq endekslerinde ise önceki günlere göre daha iyi bir yükseliş söz konusuydu.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.