Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Küresel yatırım bankacılığı ücretleri 2021 yılında %22 yükselerek 159,4 milyar dolara ulaştı. Bu rakam 2000 yılından bu yana yatırım bankacılığının en iyi yılını geçirmesini sağladı. Refinitiv’in en son yayınladığı Küresel Yatırım Bankacılığı İncelemesi’nden alınan veriler, yatırım bankacılığı birimlerinin korona virüs pandemisinin yarattığı zorluklara rağmen tarihin en iyi yıllarından birini geçirdiğini gösterdi. Yalnızca dördüncü çeyrekte yatırım bankacılığı işlemlerinden alınan ücretler 39,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
Refinitiv Anlaşmalar Direktörü Matt Toole The Trade’e yaptığı açıklamada, “Amerika kıtası küresel olarak elde edilen 84,7 milyar dolarlık ücretlerin %53’ünü oluşturdu. Bu şekilde 2020 yılına kıyasla %26 yükseliş gerçekleşti ve 2013 yılından bu yana en yüksek yüzde yakalandı” dedi. Devamında, “Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde elde edilen ücretler 2021 yılının tamamında %24 yükselişle 35,4 milyar dolara çıktı. Yükselişte İngiltere ve Fransa etkili oldu” açıklamasında bulundu.
Kuzey Asya’daki %10’luk yükseliş liderliğinde, Asya Pasifik bölgesinde ve Japonya’da da toplam yatırım bankacılığı gelirleri %12’lik artışla 39,3 milyar dolara ulaştı. Hisse senedi piyasası aracılık ücretleri %25’lik yükselişle 40 milyar dolara ulaşarak rekor kırdı. Bu yükselişte rekor miktardaki halka arzlar etkili olurken, şirket birleşmeleri ve satın alımlarında danışmanlık hizmetleri ücretleri %46 yükselişle 48,2 milyar dolar oldu. Bu rakam ise kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.
Sendikasyon kredisi aktivitesi de rekor kırarak 26,7 milyar dolara yükseldi. Bir önceki yıla kıyasla %26’lık yükseliş görülürken, borç arzı ücretleri yatay seyretti. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre yatırım bankacılığı ücretlerindeki yükseliş finans sektörünün performansındaki yükselişin tetikleyicisi oldu.
Refinitiv, “küresel finans ilişkili aktiviteler diğer tüm sektörlerden 50,9 milyar dolar farkla daha üstün performans gösterdi. Bir önceki yıla göre %33 yükseliş görüldü ve küresel olarak tüm ücretlerin %32’sini oluşturdu” dedi. Teknoloji sektörü ise bugüne kadar gösterdiği en büyük büyümeyi gerçekleştirdi. 2021’in lideri 12,9 milyar dolarlık toplam ücret geliriyle listenin başında yer aldı ve %8,1 paya sahip oldu.
Goldman Sachs ise %7,2’lik küresel pay ve 11,5 milyar dolarlık ücretlerle ikinci sıraya yerleşti. Listenin üçüncü sırasında ise Morgan Stanley 2021 yılı boyunca elde ettiği 9,1 milyar dolarla yer aldı.
Pedofili milyarder Epstein ve suç ortağı Maxwell'in davasında flaş gelişme!
JP Morgan'dan Türkiye için enflasyon tahmini
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.