Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Dolar kurundaki yükselişin önüne geçebilmek için yastık altında olan altınlar önem arz ediyor. Sabah yazarı Kerem Alkin konuyu köşesine taşıdı. İşte o yazı:
Türkiye, rezervlerindeki 500 tona yakın altın ile dünyada en yüksek altın rezervine sahip 11. ülke konumunda. İnsanoğlunun altın ile para olarak beraberliği M.Ö. 2000'li yıllara kadar uzanıyor. Anadolu medeniyetlerinin dünya ekonomisine kazandırdığı altın para, bu topraklardan çıkmış bir ödeme aracı olarak, modern dünya toplumlarında da halen önde gelen tasarruf aracı ve Türkiye bunun en iyi örneklerinden birisi. Dünya Altın Konseyi'nin raporuna göre, son 10 yıl içinde, yıllık ortalama 181 tonluk altın arzı ile, Türkiye altın arzında dünyada 4. büyük pazar konumunda ve yine, dünya ölçeğinde, altın talep eden tüketicilerin yüzde 6'sını oluşturan Türkiye'deki hane halkının 3500 tonluk bir altın rezervini "yastık altı"nda tuttuğu tahmin ediliyor.
Makro ekonomik temellerini, son 15 yılda yoğun şekilde hayata geçirilen ekonomik reformlarla, önceki dönemlerle mukayese edilmeyecek ölçüde güçlendirmiş olan Türkiye Ekonomisi'nde, yastık altında 3500 ton civarında tahmin edilen altın tasarrufunun, ekonomiye, finans sistemine ve Merkez Bankamızın rezervlerine kazandırılması, açık ve net, bugünlerde yine tartışmak durumunda kaldığımız döviz kurlarındaki dalgalanmayı tarihsel bazda unutmamızı, bir daha hiç görmememizi sağlayacak bir ekonomik değer.
Borsa İstanbul'daki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Altın Borsası'nın, altın bankacılığının gelişmesi yönündeki isabetli değerlendirmeleri, bu temel gerçeğe dayanıyor. Bankalarımız şu ana kadar 40 tonu yastık altı olmak üzere, 250 ton altını ekonomiye kazandırabilmişler. Demek ki, bu büyük potansiyeli ekonomimize kazandırmak adına, tüm ekonomi kurumlarımıza büyük görev düşüyor.
Altın önemli oyuncu olsun
Dünya Altın Konseyi'nin raporu, Türkiye'nin milli gelir büyüklüğünün yüzde 10'u ile 15'i arası tahmin edilen yastık altındaki altın stokumuzun, finansal sistemimizin çarkları içinde küçük ama önemli bir dişlisi olduğunu gösteriyor. Altın bankacılığı ile bugüne kadar yastık altından hareketlendirilebilmiş olan altın değerinin henüz 1.7 milyar doları bulabilmiş olması, yolun başında olduğumuzu gösteriyor.
Bu vesile ile İstanbul'un uluslararası düzeyde bölgesel bir finans merkezi olabilmesi adına, ciddi yatırımlar ve hedefler ortaya konurken, bilhassa İslami kurallara uygun finansal yatırım araçlarının ve Türkiye'nin altın stokunu ekonomiye kazandıracak pazarların geliştirilmesi, küresel piyasalarda hayli zor geçeceği hissedilen 2017-2018 yılları açısından, Türkiye için bir çıkış imkânı olabilir.
Dolarlar gitti şimdi altına mı göz koydunuz
O ALTINLAR BİR ÇEŞİT GÜVENLİK SÜBABI DEPOZİT GİBİ KULLANILIYOR RİSK-TEMERRÜT SİGORTASI GİBİ ÇALIŞR YANİ ZOR ZAMANLARDA KULLANILIR
Bu furya ne zaman bitecek? Garibanların 3 kuruşluk altınlarına göz dikmeyi bırakın artık. Çalışalım-üretelim-kazanalım.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.