BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiYaşlılara ücretsiz ChatGPT erişimi----

Yaşlılara ücretsiz ChatGPT erişimi

Yaşlılara ücretsiz ChatGPT erişimi
26 Ekim 2024 - 10:00 www.finansgundem.com

Fransa'nın bir kasabasında yaşlı nüfus için ChatGPT'ye ücretsiz erişim başladı


Bir Fransız kasabası, 12.000 sakinine ChatGPT Premium'a ücretsiz erişim sağladığını duyurdu.

Fransa'nın güneybatısındaki Arcachon kasabası sakinleri, özellikle yaşlı nüfusun şehir bilgilerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla ChatGPT Premium'a ücretsiz erişim imkanı elde edecek.

Sağcı Les Republicains partisinden Belediye Başkanı Yves Foulon, geçtiğimiz hafta dijital okuryazarlığın günlük yaşamda zorunlu hale geldiğini belirtti. Foulon, bir video açıklamasında, kasaba sakinlerine dijital bilgi konusunda yardımcı olmak üzere eğitilmiş personellerin bulunduğunu ve "bir adım daha ileri giderek tüm sakinlere ChatGPT'ye ücretsiz erişim sağlama" kararı aldıklarını duyurdu.

Kasabanın 12.000 nüfusunun yüzde 60'ından fazlası 60 yaşın üzerinde. Belediye başkanı, bir Fransız yayın kuruluşuna verdiği röportajda, Arcachon'u "sosyolojik olarak Fransa'nın en yaşlısı" olarak tanımladı.

ChatGPT erişimi, kasabanın web sitesi üzerinden sağlanacak ve yapay zeka asistanı, belediyenin bilgilerine erişim gibi konularda yardımcı olabilecek. Sohbet, yalnızca ücretli abonelere açık olan ChatGPT'nin en güncel sürümü GPT-4 tarafından destekleniyor ve kasaba verilerine göre özelleştirildi. Lansman gününde, 250 ChatGPT erişim kodu dağıtıldı.

Bordeaux'nun güneybatısında, Atlantik kıyısında yer alan bu sahil kasabası, dijital uçurumu azaltmak için internet üzerinden giderek artan idari hizmetler nedeniyle çeşitli girişimlerde bulundu.

Ancak, sosyal medya kullanıcıları, kasabanın Fransız bir şirket yerine ABD'li bir şirketi tercih etmesi konusunda eleştirilerde bulundu. Belediye Başkanı Foulon, Fransız kamu radyosuna verdiği röportajda, ChatGPT'nin yıllık maliyetinin 10.000 euro (370.204 TL) olarak tahmin edildiğini ve bu harcamanın, ülkenin büyük bir bütçe kriziyle karşı karşıya olduğu bir döneme denk geldiğini ifade etti.

Bu arada, üretken yapay zeka araçları, "halüsinasyonlar" olarak bilinen yanlış bilgi üretimi nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. Belediye, aracın en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak için düzenli eğitim oturumları düzenlemeyi planlıyor.(Euronews)

Forbes, ChatGPT'ye sordu: Hangi mesleklerin yerini alırsın? Forbes, ChatGPT'ye sordu: Hangi mesleklerin yerini alırsın?

 

Apple, ChatGPT entegrasyonu için OpenAI ile anlaştıApple, ChatGPT entegrasyonu için OpenAI ile anlaştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)