Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Finansal Şeffaflık Koalisyonu’nun (FTC) yaptığı araştırma, gelişmekte olan ülkelerin yasadışı, bildirilmemiş ve düzensiz balıkçılık faaliyetleri nedeniyle büyük zarar ettiğini ortaya koydu.
Guardian’da yer alan habere göre, çalışma, yasadışı balıkçılığa dahil olan ilk 10 şirketin, bildirilen tüm vakaların yaklaşık dörtte birinden sorumlu olduğunu açığa çıkardı. Sekiz tanesi Çin’de (Pingtan Marine Enterprise Ltd) yer alırken biri Kolombiya’da ve diğeri ise İspanya’da (Albacora SA).
Araştırmayla ilgili açıklama yapan FTC’nin yönetici direktörü Matti Kohonen, “Yasadışı balıkçılık, dünya çapında milyonlarca insanın geçimini doğrudan tehdit eden büyük bir endüstridir, özellikle de gelişmekte olan ülkelerdeki yoksul kıyı topluluklarında yaşayanlar, halihazırda Kovid-19 salgınından, yaşam maliyeti krizinden ve etkisinden etkilendiler” dedi.
'KAYNAKLAR AŞIRI SÖMÜRÜLÜYOR'
BM’ye göre, küresel balıkçılık stoklarının %90’ından fazlası tamamen sömürülüyor, aşırı sömürülüyor veya tükeniyor. Yasadışı balıkçılık, yıllık 23,5 milyar dolara varan küresel balıkçılık avlarının beşte birini oluştururken kereste ve madencilikten sonra en kazançlı üçüncü doğal kaynak ihlali olarak listelerde yer alıyor.
Yayınlanan bir rapora göre, yasadışı balıkçılıktan kaynaklanan küresel kayıpların 50 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.
BM Gıda ve Tarım Örgütü’ne göre, dünya çapında 820 milyon insan geçim kaynağı için balıkçılığa güveniyor. Batı Afrika gibi bazı bölgelerde, işgücünün dörtte biri balıkçılıkla uğraşıyor.
Balık tüketimi ayrıca küresel nüfusun hayvansal protein alımının altıda birini ve Bangladeş, Kamboçya, Gambiya, Gana, Endonezya, Sierra Leone ve Sri Lanka gibi ülkelerde yarısından fazlasını oluşturuyor.
TİGEM'e tay satışından 14 milyon lira gelir
AB 'sıfır atık' hedefi için mevzuatını yenileyecek
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.