Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, Bank Asya'ya terör örgütü elebaşının talimatından sonra para yatıran ve "Paramı bu bankaya faizsiz olduğu için yatırdım" gibi sözlerle kendilerini gizlemeye çalışan FETÖ'cülerin "kamuflaj"ını indirdi. Darbe ve diğer terör davalarında yargılanan sanıkları açığa düşürecek karar İzmir'den gelen ve öğretmenken örgüt ile bağlantısı nedeniyle atılan Ufuk Keskin'in dosyasının temyiz incelemesi sırasında alındı. Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten çıkarılan Keskin, 17/25 Aralık sürecinden sonra eşinin Bank Asya'daki hesabına 25 Eylül 2014 ve 13 Ekim 2014 tarihlerinde iki kez para yatırdı. Bir devlet ilkokulunda öğretmenlik yapan Keskin, FETÖ'nün dershanelerine gitmemiş, evlerinde kalmamış ve toplantılarına katıldığı tespit edilememişti. Keskin, İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davasında "O dönemde Bank Asya'ya para yatırmak suç değildi" diyerek beraatini istedi. Mahkeme Keskin'in diğer terör örgütü mensupları gibi örgüt üyeliğinden cezalandırılmasına hükmetti. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi sanığın doğrudan örgüt üyeliği tespit edilemese de terör örgütüne, örgüt liderinin çağrısı sonrasında para yatırmasından dolayı "örgüte yardım" suçundan örgüt üyesi gibi cezalandırılması gerektiğine karar verdi. Bank Asya'nın o dönem devlet kontrolünde olduğu tezimin çürütüldüğü kararda "Her ne surette olursa olsun örgütün hareketlerini kolaylaştıran ve yaşantısını sürdürmeye yönelik eylemler yardım kapsamında görülebilir. Yardım teşkil eden hareketin başlı başına suç teşkil etmesi gerekmez. Yardım teşkil eden faaliyetlerde devamlılık, çeşitlilik veya yoğunluk var ise sanığın hukuki durumunun örgüt üyeliği kapsamında değerlendirilmesi gerekebilir" denildi.
Milat 15 Ocak
Sanığın parayı eşinin adına var olan hesaba 25 Eylül 2014 ve 13 Ekim 2014 tarihlerinde yatırımı olması dikkate alınan kararda, sanık her ne kadar örgütün okullarından birinde öğretmenlik yapmıyor ve ByLock kullanmıyor olsa da bu tarihlerde örgüt liderinin talimatıyla para yatırmış olmasının terör örgütüne yardım suçu olduğu ifade edildi. Böylelikle kararda, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "Bank Asya'ya para yatırın" talimatının kamuoyunda paylaşılmaya başlandığı 15 Ocak 2014 tarihi milat olarak alınmış oldu. Kararda, FETÖ'cülerin "O dönem bu yapı terör örgütü değildi, bu yönde kesinleşmiş bir mahkeme kararı bulunmuyordu" savunmalarına karşı, süreç içinde örgütün gerçek yüzünün ortaya konulduğu operasyonların başladığı, üst düzey yetkililerce "Paralel Yapı" ve "terör örgütü" tespitlerinin açıklandığı, MGK'nın da aynı değerlendirmeleri paylaştığı kaydedildi.
Şaka gibi. 15 Temmuzdan sonra denseydi anlardım. 15 Ocak 2014 nedir... Sadece ve sadece bu paranın üzerine konmaktan başka birşey degil. Umarım bir gün gerçek adalet gelir. O günü bekliyorum. Hesap veremeyeceksiniz... yazık ettiniz ülkeme...
devlet ne zaman terör örgütü ilan ettiyse o saatten sonra destek olana yardım edene gerekli ceza verilsin ama inanın ki bir güçlerinin olduğunu hissediyordum ama darbe ve bu dinlemeler aklımın alacağı en uç şeylerdi. Çok çok vatanını seven çok temiz iyi niyetli arkadaşım yandı yandı çok üzüldüm. devlet belli bir tarihten sonra bağını koparanları bıraksın ya bu insanların çoğunun bu durumlardan haberi olmadığına eminim.
Şimdi bu tür haberlerde içimizdeki adalet duygusunu yansıtıp da bir yorum yapamıyoruz. Çünkü korkuyoruz. Bizi de terörist ilan ederler mi diye. Sadece bir insanın bu kadar kolay terörist ilan edilmesi acaba hangi adalet ile açıklanabilir diye merak ediyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ün adalet mülkün temelidir sözünü de unutmayalım.
Bank Asya halka açık hisseleri borsamızda işlem gören bir şirketti BUGÜN BORSADA İŞLEM GÖREN ÖZEL BANKALARIN HANGİLERİNİN POTANSİYEL SUÇ İŞLEME CEMAATLERİYLE İLİŞKİLERİNİN OLUP OLMADIĞI SERMAYE PİYASASI KURUMUNCA HER GÜN AÇIKLANMALI Kİ O BANKANIN HİSSELERİNİ YATIRIMCILAR ALIP MAĞDUR DURUMA DÜŞMESİNLER
Batık hissede alınmaz herhalde elinde patlayan örgüt üyesi olmasada çöp olan hissenin bedelini devletten isteyemez
Sulandırma.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.