<
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYargıtay'dan ByLock cezaları için yol haritası----

Yargıtay'dan ByLock cezaları için yol haritası

Yargıtay'dan ByLock cezaları için yol haritası
02 Aralık 2017 - 06:14 www.finansingundemi.com

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, iki eski hakime verilen terör örgütü üyeliği cezasıyla ilgili içtihatta ByLock kullanıcıları ve FETÖ üyeliği konusunda verilecek cezalara yol haritasını gösterdi

Yargıtay Ceza Genel Kurulu (YCGK), meslekten ihraç edilen eski hâkimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’e FETÖ’nün haberleşme ağı ‘ByLock’u 864 kez kullandıkları ana gerekçesiyle terör örgütü üyeliğinden 10’ar yıl hapis cezası veren Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ni onama kararının gerekçesini tamamladı.

76 sayfalık kararı yerel mahkemelere, ByLock’un ‘delil’ niteliği ve ‘FETÖ/PDY terör örgütü üyeliğinden sanıklara hangi kriterlere göre ceza verileceği’ni gösteren ilk içtihat ve yol haritası niteliği taşıyor.

Kararda, ByLock’la ilgili, “Örgüt talimatı ile bu ağa dahil olunduğunun ve gizliliği sağlamak için haberleşme amacıyla kullanıldığının kesin kanaate ulaştıracak teknik verilerle tespiti, kişinin örgütle bağlantısını gösteren bir delil olacaktır” denildi. ByLock’un, ‘kullanılması ve/veya kullanılmak üzere elektronik/mobil cihazlara yüklenmesi’ ise ‘suçun işlenmesine somut olayın koşullarına göre kuvvetli belirti’ sayılması istendi.

MİT’İN GÖREVİYDİ

MİT’in ByLock’u bulup çözmesinin görev ve yükümlüğü olduğu da belirtilen kararda, ByLock veri tabanında geçmişe dönük arama yapılmasının AİHM kararları ışığında, ‘demokratik bir ülkede gereklilik ve orantılılık ilkelerine uygun olduğu’ da ifade edildi. Kararda eski hakimler Başer’in 459, Özçelik’in ise 405 kez bilerek ve şifrelerini girerek kullandıkları vurgulandı.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu böylece, ByLock’u şifreli dönemde, örgüt talimatıyla ve gizliliği sağlamak amacıyla veya örgütsel haberleşme için kullanmayı da örgüt üyeliğine delil kabul etti. (Hürriyet / Oya Armutçu)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)