BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYargısız devlet, devlet değildir----

Yargısız devlet, devlet değildir

Yargısız devlet, devlet değildir
10 Ocak 2014 - 03:09 www.finansgundem.com

Hakim ve Savcılar, bugün komisyonda görüşülecek HSYK yasa tasarısının engellenmesi için milletvekillerine çağrı yaptı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yetkilerini Adalet Bakanı’na devreden ve bakana HSYK üyelerini görevden alma yetkisi veren teklif bugün TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülüyor. Yargıda ise dün teklife karşı imza kampanyası başlatıldı.

Hakim ve savcıların paylaşım sitesi adalet.org’tan hakim savcılar, “Bu zamana kadar Meclis nezdinde hep üvey evlat muamelesi görmüş yargı, bugün sizden yargının, yürütmenin emri altına alınmasını doğuracak bu yasa tasarısına dur demesini diliyor. Yargısız devlet devlet değildir” diye çağrı yaptılar. Çağrıda şöyle denildi:

KUVVETLER AYRILIĞI İLKESİNE AYKIRI

“Bu kanun teklifi özellikle HSYK’nın yapısında anayasanın ruhuna, kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığı ilkesine aykırı değişiklikler yapılmak istenmektedir. Yargı bağımsızlığı daha güçlendirilmesi gerekirken telafisi mümkün olmayan bir geriye dönüş söz konusudur. Anayasamızda yargı devletin asli güçlerinden biri olarak gösterilmiştir. Yargısız devlet, devlet değildir. Bu zamana kadar yasama ve yürütmenin birlikte hareket etmeleri sonucu üzerimizde istenilen her tasarruf yapıldı. Meclis hukukun kaynağı, milletin iradesinin merkezi olması yönünden diğer iki gücün devlet işlerini görmeleri sırasında o iki güce de eşit davranmalıdır. Bu zamana kadar Meclis nezdinde hep üvey evlat muamelesi görmüş yargı, bugün sizden yargının, yürütmenin emri altına alınmasını doğuracak bu yasa tasarısına dur demesini diliyor. Yürütme organının emri altında olan bir yargının adalet üretebilmesi mümkün değildir. Biz hakim ve savcılar yalnız meclisin iradesi olarak ortaya çıkmış kanunu amirimiz görür, vicdanımızda o kanunu uygularken bize yardımcı olur. Bunun üstünde irademizi etkileyecek hiçbir gücü kabul etmiyoruz. Sonuç olarak hangi siyasi görüşten olursa olsun.Yargının bağımsız ve tarafsız olmasını dileyen tüm milletvekillerimizden o kutsal çatı altında yargının, dolayısıyla milletin vekili olarak yargı bağımsızlığına sahip çıkmalarını diliyoruz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)