BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisYapı Kredi Koray'dan açıklama----

Yapı Kredi Koray'dan açıklama

Yapı Kredi Koray'dan açıklama
16 Kasım 2011 - 08:48 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Koray GYO A.Ş. Genel Müdürü Erdem Tavas, 14.11.2011 tarihinde yayınlanan habere ilişkin açıklamalarda bulundu

Yapı Kredi Koray GYO A.Ş. Genel Müdürü Erdem Tavas, 14.11.2011 tarihinde yayınlanan 'Yapı Kredi Koray'a şok' başlıklı Sabah Gazetesi kaynaklı haber için açıklama yapma gereği duymuştur. İşte Yapı Kredi Koray GYO A.Ş. Genel Müdürü Erdem Tavas'ın açıklaması: 
Finansgundem.com sitesinde 14 Kasım 2011 tarihinde yayımlanan “Yapı Kredi Koray'a şok!” başlıklı, Narmanlı Han ile ilgili haberiniz üzerine konunun detayı hakkında bazı bilgileri paylaşmak istiyoruz. Haberde de bahsedildiği gibi Narmanlı Ailesi ile şirketimiz arasında 25 Mayıs 2001 tarihinde “Düzenleme şeklinde gayrimenkul hissesi karşılığında inşaat yapımı satış vaadi sözleşmesi imzalanmıştır.”
Ancak haberde belirtilenin aksine 2002 yılında verilen yürütmeyi durdurma kararı Yapı Kredi Koray’ın hazırlamış olduğu proje için değil, Narmanlı Ailesi’nin hazırlatmış olduğu proje aleyhine verilmiştir.
Yapı Kredi Koray ile henüz sözleşme dahi yapılmamışken Narmanlı Ailesi’nin hazırlattığı bu projeye karşı 27 Nisan 2001 tarihinde sivil toplum kuruluşları tarafından İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nde dava açılmıştır. Bahsedilen yürütmeyi durdurma kararı 3. İdare mahkemesinde açılan bu davanın devam eden süreciyle ilişkili bir karardır.
Yazınızda belirttiğiniz Yapı Kredi Koray tarafından 10 yıl süresince bu projeye başlanılamamış olmasının başlıca sebepleri yukarıdaki paragrafta bahsedilen mahkeme süreçlerinin beklenmesi ve mahkeme kararı sonrası mümkün olan yapılaşma şartları çerçevesinde hazırlanan projeler üzerinde Narmanlı Ailesi ile mutabık kalınamamasıdır.
Yapı Kredi Koray, bu sözleşme gereğince bedeli karşılığı satın almış olduğu gayrimenkulün %15 hissesine sahiptir. Her projesinde olduğu gibi bu proje için de yasalara saygılı, son derece titiz ve ciddiyet ile çalışan firmamız, ilk derece mahkeme kararına itiraz etmek amacıyla temyize gidecektir.
Yargılama süreci devam ettiği ve karar henüz kesinleşmediği için Yapı Kredi Koray’ın sahip olduğu %15 hissesini bu aşamada iade etmesi söz konusu değildir. Gerek bu hisselerin iade edilip edilmeyeceği, gerekse sözleşmenin feshi temyiz sonucunda çıkacak karara göre netleşecektir.
Çok önemli olmamakla beraber Narmanlı Ailesi’nin davacı adedi, mirasçıların da davaya dahil olması sonucu toplam 16’dır.
Saygılarımla,
Erdem Tavas
Genel Müdür
Yapı Kredi Koray GYO A.Ş.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)