BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYapay zekanın banka ve sigortacılar için riskleri görülmeli----

Yapay zekanın banka ve sigortacılar için riskleri görülmeli

Yapay zekanın banka ve sigortacılar için riskleri görülmeli
02 Kasım 2017 - 13:28 www.finansgundem.com

Küresel Financial Stability Board (FSB) bankacılık ve sigorta çalışanlarını makine ile değiştirerek, düzenleyici kurumların ötesinde dış teknoloji şirketlerine bağımlılık yaratma riski taşıdığını açıkladı

Yapay zeka uygulamaları hızla hayatımıza girmeye başlıyor. Yapay zeka (AI) nın kullanılacağı sektörlerin başında ise banka ve sigortacılık sektörleri geliyor. 20 büyük ekonomide (G20) finansal düzenlemeyi koordine eden FSB, yapay zeka (AI) ve makine öğrenmeyle ilgili bir rapor yayınladı. Raporda, yapay zekanın ortaya çıkardığı risklerin izlenmesi gerektiğinin altı çizldi.
intelligentinsurer'de yer alan habere göre, AI ve makine öğrenimi, müşterilerin kredibilitesini değerlendirmek, verileri sıkıştırmak, fiyat sigortası sözleşmeleri yapmak ve pazarlar arasında kârlı ticaret yapmak için geleneksel yöntemlerin yerini alan teknolojiyi ifade ediyor. AI ve makine öğrenimi için uluslararası bir düzenleyici standart olmadığı belirtilen raporda FSB'nin yeni kuralların gerekli olup olmadığı konusunda endişeleri olduğu belirtildi. Raporda, AI'nın hızla büyüyen kullanımı ile ilgili verilerin büyük ölçüde mevcut olmadığı ve regülatörlerin, piyasalar ile bankalar arasındaki potansiyel olarak yeni ve beklenmedik bağlantıların etkisinden emin olmadığına dikkat çekildi.

Raporda örneklere de yer verilirken, AI'nın kredi puanlamasını otomatikleştirerek kredide "sürdürülemez" artışlara neden olabiliceği ifade edildi. Riskler doğru bir şekilde yönetilirse AI'nın önemli bir fırsat olabileceği fakat AI teknolojisi sağlayan birkaç uzman işletme üzerinde bankalar ve sigortacılar arasında çok fazla bağımlılık yaratabiliceğine işaret edildi.

AI'daki hızlı büyümenin beklenmesinin dış teknoloji oyuncularının finans sektörü üzerindeki etkilerini arttırma ihtimalini de artırdığına vurgu yapılan raporda, FSB, "Bu durum, düzenleyici sınırın dışına çıkabilecek sistematik olarak önemli oyuncuların ortaya çıkmasına neden olabilir" uyarısında bulundu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)