Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bilim insanları, yapay zeka için insan gözü ile benzer özelliklere sahip, retinayı taklit eden bir araç geliştirdi. Bu araç sayesinde yapay zeka da çevresini görsel anlamda insanlar gibi anlayabilecek.
Geçmişte yapılan çalışmalarda gözün saniyelik veri aktarımının 10 milyon bit olduğu ortaya çıkmıştı. Bu türden bir bilgiyi anlık olarak elde edip işleyebilmek, otonom araçlar geliştirmek için yapılan çalışmalarda da büyük atılımların kapısını açma potansiyeline -en azından teoride- sahipti. Peki bu durum sürekli teoride mi kalacak? WebTekno'dan Emre Ömer Zehir'in haberine göre yakın zamanda bu teori pratiğe dökülebilir.
Central Florida Üniversitesi (UCF) tarafından geliştirilen bir araç sayesinde gelecekte bu teoriyi test etmek mümkün olabilecek. Yeni cihaz, yapay zeka için insan gözündeki retinanın işlevlerini gerçekleştirmesi için üretildi.
Araştırmanın sonucunda yapay zeka için göz benzeri bir yapı oluşturulması önemli bir adım atmayı sağlayacak. Bu göz yapısı sayesinde yapay zeka bir şeyleri gördüğü anda bizim gibi algılayabilecek, hatta baktığı şeyin gerçek mi yoksa fotoğraf, reklam panosu gibi bir görsel mi olduğunu da ayırabilecek. Bu teknoloji robotlara ve otonom araçlara uygulanabilecek.
ACS Nano adlı dergide yayımlanan makalede yer alan araştırmada, yapay zeka gözünün daha geniş bir aralıkta görebildiği de ifade edildi. Bu yapı görebildiğimiz ışık aralığının dışında morötesi ve kızılötesi spektrumda da görebiliyor.
Üç farklı işlem aynı anda gerçekleşiyor
Bu yeni teknolojinin bir diğer öne çıkan yanı da üç farklı işlemi eş zamanlı olarak gerçekleştirmesi. Bu da şimdilik yeni yöntemi eşsiz kılıyor. Normal şartlar altında yapay zeka veri işleme, belleğine kaydetme ve algılama işlemlerini ayrı ayrı yaparken, yapay zeka gözü bu üç işlemi eş zamanlı yapıyor.
Araştırmacılara göre yeni teknoloji var olanlardan çok daha hızlı ve sadece 2,5 santimetrelik bir çipe sığdırılabiliyor.
Gökyüzünde nükleer tatil: Yapay zeka uçuracak!
Suçları bir hafta önceden tahmin eden yapay zeka!
Yapay zeka ucuz iş gücünün yerini alıyor
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.