Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan "Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyonu Eylem Planı" kapsamında 5 yıl içerisinde yaklaşık 1,5 milyon yabani zeytin ağacı ekonomiye kazandırıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığınca, hazırlanan projelerle 5 yıl içerisinde yaklaşık 1,5 milyon yabani zeytin ağacı ekonomiye kazandırıldı ve bozuk orman vasfındaki yaklaşık 100 bin dekar saha da rehabilite edildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı yürüttüğü ormancılık faaliyetlerinde, başta orman köylüsü olmak üzere vatandaşların refah seviyelerini yükseltmek amacıyla gelir getirici ağaçlandırmalara büyük önem veriyor.
Türkiye'nin dört bir yanında yapılan çalışmalarda, ceviz, badem, dut, kestane, trüf ormanı, salep ormanları kuruluyor ve isteyen vatandaşlara binlerce ücretsiz fidan dağıtılıyor. Bunlar belli bir program ve disiplin içerisinde, 5 yıllık eylem planları kapsamında yürütülüyor.
Bu çerçevede, 2015-2019 arasında uygulanmak üzere "Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyonu Eylem Planı" hayata geçirildi. Söz konusu eylem planıyla başta Akdeniz ve Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin değişik coğrafyalarında bulunan yabani zeytinlerin, yerel türlerin popülasyonuna zarar verilmeyecek sayılarda ve yöreye uygun türlerle aşılanarak, ülkenin zeytin üretim miktarının artırılması sağlanacak.
Ayrıca, kırsal alanda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesine imkan sağlanması, kırsalda yeni istihdam alanları oluşturulması ve çalışma alanlarındaki vatandaşların gelir seviyelerinin yükseltilmesi hedefleniyor.
174 bin zeytin fidanı dikildi
Türkiye, yaklaşık 158 milyon zeytin ağacı sayısı ile dünya zeytin üretiminde 4'üncü, zeytinyağı üretiminde ise 6'ıncı sırada bulunuyor.
"Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyonu Eylem Planı" kapsamında, 174 bin 447 zeytin fidanı dikildi ve 1 milyon 444 bin 655 yabani zeytin ağacı aşılanarak ekonomiye kazandırıldı. Söz konusu 5 yıllık dönemde yapılan çalışmalardan, Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki 316 köy yararlanacak.
Yapılan çalışmalar çerçevesinde, ayrıca bozuk orman vasfındaki yaklaşık 100 bin dekar saha rehabilite edildi.
Çok yanlış işler yapılıyor. Yabani zeytinlikler orman ekosisteminin bir parçası ve verim güçü çok düşük. Av ve yaban hayatı açısından da çok öneml,. Böylelikle ormanların parçalanması ve mülkiyet problemlerinin önü açılıyor. Bunun bilimsel çalışmalarla ortaya konmuş olumsuz çok sayıda sonuçları var . Populizm ülkemizi mahvediyor. İlla istiyorsanız işlenmeyen verimli tarım arazilerine zeytinlik oluşturun ayrıca zeytinliğin çok olması değil pazarlanması önemli. Buna yatırım yapın zaten Türkiyede yeteri kadar zeytinlik var.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.