Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Bank of Tokyo Mitsubishi istanbul (MUFG Bank) analistleri Ehsan Khoman ve Lee Hardman, yayımladık bir araştırma notunda, 15 Nisan’da yapılacak PPK toplantısında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faizi sabit tutmasını beklediklerini söyledi.
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun daha önceki açıklamaları ile ilk faiz toplantısı olacak olan Perşembe günkü PPK’da piyasalar ile iletişimin büyük politika değişiklikleri yapılacağına dair endişeleri azalttığını belirten analistler, Kavcıoğlu’nun köşe yazılarının aksine şahin bir tutum sergilediğini vurguladı.
TCMB’nin nasıl bir tepki gösterme fonksiyonuna ilişkin belirsizliklerin devam ettiğine değinen analistler, risk primlerindeki kötüleşmenin, zayıflayan Türk Lirası’nın ve portföylerden çıkışların tersine döndürülmesinin kolay olmayacağını dile getirdi.
MUFG analistleri, TCMB’nin teorik olarak faiz artırmak için bir alanı kalmadığını ve yükselen enflasyon görünümünün bankanın tepkilerini sınırlayabileceğini belirtirken, siyasi öncelikler ve Kavcıoğlu’nun yazılarındaki güvercin tutum dikkate alındığında TCMB’nin genişlemeci bir para politikası döngüsüne girebileceğini söyledi.
Bu parasal genişleme döngüsünün tam olarak ne zaman başlayacağını kestirmenin zor olduğunu belirten analistler, verilere ve kur koşullarına bağlı olarak, 2021’in ikinci çeyreğinde Mart ayındaki 200 baz puanlık Faiz artışının geri alınmasını beklediklerini söyledi.
PAS GEÇMESİ BEKLENİYOR
Monex Europe, yayımladığı bir araştırma raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bu hafta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini sabit tutmasını beklediklerini söyledi.
Sözlü yönlendirmelerin şimdilik Türk Lirası’nı istikrarlı kıldığını belirten kurum, enflasyonun yüzde 19’a doğru yükselmeye başlaması ve dış finansal risklerin gerçekleşmeye başlamasıyla birlikte yatırımcı beklentileri için bunun yeterli olmayacağını vurguladı.
Özel sektörün zayıf dış finansman pozisyonlarının, 8 hafta içerisinde geri ödeme vadelerinin dolmasıyla tahakkuk edeceğini ve TCMB’nin çok az rezervi kalmasından dolayı bankaların borçlarını ödemek için spot Döviz piyasasına yönelebileceğinin altını çizen Monex Europe, bunun Türk Lirası üzerindeki baskıyı artırabileceğini ifade etti.
Enflasyonun yükselmesi ve reel getirilerin erimesi durumunda finansal kırılganlıkların Türk Lirası’nda daha fazla değer kaybına yol açacağını belirten kurum, fiili hatta açık sermaye kontrollerinin muhtemel olabileceğini belirtti.
Yabancılar, Merkez’den beklentilerini açıklamaya başladı
Kurlarda gözler Perşembe gününde!
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.