Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, vatandaşlık için konut yatırım alt sınırının 250,000 dolara düşürülmesinin Ekim ayında yabancılara konut satışında büyük artış getirdiğini ifade etti. Barman, "Yabancıya konut satışının daha da artarak yıllık 10 milyar dolara ulaşacağını ve 50 bin seviyelerini aşacağını tahmin ediyoruz" dedi.
Barman, "Yabancılara konut satışı aylık bazda ilk defa 6 binin üzerine çıkarken, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yabancılara konut satışı yüzde 134,4 artarak 6 bin 276'ya yükseldi.
Iraklılar her zamanki gibi zirveyi bırakmıyor. TUİK verilerine göre Ekim ayında, Irak vatandaşları Türkiye'den 1439 konut satın aldı.
Irak'ı sırasıyla, 557 konut ile İran, 378 konut ile Kuveyt takip etti.
Bugün başta Körfez ülkeleri olmak üzere Türkiye'nin Ortadoğu'da bilenen en büyük konut markalarından biri haline gelen Beyttürk, Yalova ve çevresinde gayrimenkul projeleri üreterek Irak, Ürdün, Suriye, Dubai, BAE, Katar, Bahreyn veya Lübnan gibi çok sayıda körfez ülkesi tarafından konut alımında tercih ediliyor.
Deik Türk Yemen İş Konseyi Başkanı ve Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, "Konut satışında belli bir limitin üzerinde gayrimenkul satın alan yabancılara TC vatandaşlığı verilmesinin ve daha sonra vatandaşlık sınırının 1 milyon dolardan 250 bin dolara indirilmesinin gayrimenkul sektörüne yeni bir ivme kazandırdığını Ekim ayı verilerinde görmüş olduk. Verilere göre, ekim ayında yabancılara yapılan konut satışları bir önceki aya göre yüzde 134.4 artarak 6 bin 276 oldu. Ekim ayında Irak vatandaşları Türkiye'den 1439 konut satın aldı.
Arap ülkelerinin Türkiye ile ticaret ve yatırım yapmak için çok istekli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki ticaret hacmi son 14 yılda 5'e katlandı. Arap Birliği ile ekonomik ilişkilerini en üst düzeye çıkarması Türkiye'nin lehine olacaktır. 2003 yılında 9 milyar dolar olan körfez ile ticaretimiz, bugün itibarıyla 46 milyar dolara çıktı. Bu rakamın 2018 yılında 70 milyar dolar olacağı öngörülüyor. Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn ve Kuveyt başta olmak üzere birçok Arap ülkesiyle iş birliği bulunan Türkiye'ye olan ilgi 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra da hız kesmedi." Dedi.
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.