Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Türkiye genelinde bugüne kadar yabancılara 15 bin 814 arsa ve arazi, 213 bin 308 konut satıldığını bildirdi.
Yabancılara mülk satışının başladığı günden bu yana satış, satış suretiyle pay temliki, satış ipotek gibi yollarla edindiği bu gayrimenkullerin toplam miktarı 67 milyar 238 milyon 100 bin 25 lira oldu.
Adlı, yabancıların Türkiye'den taşınmaz edinimlerine ilişkin bilgi verdi.
Yeni tip korona virüsün yabancılara gayrimenkul satışına olan etkisini değerlendiren Adlı,
"Pandemide yabancılarla ilgili yurt dışı giriş-çıkışlar yasaklanınca veya sınırlı hale gelince alım-satım ciddi anlamda bir duraksama yaşadı" dedi.
Vatandaşlık edinme ile ilgili şartların yumuşatıldığını anımsatan Adlı, daha önce 1 milyon dolarlık gayrimenkul alanların vatandaşlık hakkı edinirken, bu rakamın 250 bin dolara düştüğünü, bunun da bir miktar satış taleplerine yansıdığını belirtti.
Geçen yıllara göre satış rakamlarını değerlendiren Adlı, "Konut alım satımları geçen seneye göre biraz daha düştü. Aslında bir talep var ama pandemiden dolayı geliş gidiş durunca bir kesintiye uğradı diyebiliriz" ifadelerini kullandı.
Adlı, gayrimenkul satış rakamlarına da dikkati çekerek, "Bugüne kadar yabancılara Türkiye genelinde 15 bin 814 tane arsa ve arazi (arsa, tarla, bağ, bahçe vb), 213 bin 308 adet de konut (mesken, dükkan, ofis vb) satıldı" değerlendirmesini yaptı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre, yabancıların, Türkiye'den bugüne kadar satış, satış suretiyle pay temliki, satış ipotek gibi yollarla edindikleri 229 bin 122 taşınmazın toplam satış miktarı 67 milyar 238 milyon 100 bin 25 liraya ulaştı.
Yabancılar, 2020 yılında ekim sonu itibarıyla ise satış, satış suretiyle pay temliki, satış ipotek gibi yollarla arsa (arsa, bağ, bahçe, tarla vb) ve konut (mesken, dükkan, ofis vb) olarak toplam 36 bin 946 taşınmaz edindi.
Bu yılın satış miktarı da 18 milyar 478 milyon 509 bin 431 lira olarak gerçekleşti.
ALMANLAR ARSAYA, İRANLILAR KONUTA YATIRIM YAPTI
Yabancılara arsa ve arazi satışında Almanlar, 202 arsa edinimiyle başı çekti.
Almanya'nın ardından, sırasıyla Irak (194), Afganistan (173), İngiltere (130) ve İran (117) en çok arsa satışı yapılan ülkelerden oldu.
Konut satışında ise sırasıyla İran (5 bin 939), Irak (5 bin 315), Rusya (2 bin 408), Afganistan (1791) ve Almanya (1111) uyruklu vatandaşlar Türkiye'yi tercih etti.
Yabancılara en fazla konut satışı İstanbul ve Antalya'dan yapıldı
Akkuyu NGS, bölgenin konut fiyatlarını yükseltti
Bilim Kurulu Üyesi Afşin Emre Kayıpmaz açıkladı! En güvenilir aşı hangisi?
Avrupa bankalarını batık kredilerden kurtarma planları hazır
Finansingundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansingundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansingundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.